RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol a finantat reabilitarea Gradinii Botanice din Tulcea

Rompetrol a finantat reabilitarea Gradinii Botanice din Tulcea

Sprijinul Rompetrol, in valoare de 14.000 de dolari, a constat in modernizarea si dotarea cu panouri solare a Gradinii Botanice.

(07 dec 2011)

Grupul Rompetrol a contribuit cu suma de 14.000 de dolari la reabilitarea Gradinii Botanice din Tulcea. Proiectul face parte din editia 2011 a programului de responsabilitate sociala „Impreuna pentru fiecare ”. 

Proiectul de mediu a fost implementat in perioada 15 August – 01 Decembrie 2011 si a presupus atat lucrari de reconditionare a serelor Gradinii Botanice, cat si activitati de informare a comunitatii despre protectia mediului, prin intermediul elevilor de liceu.

Lucrarile de modernizare au fost realizate cu ajutorul a doi ingineri voluntari si a 10 muncitori ai Gradinii Botanice. Acestia au reabilitat structura metalica a serelor, au vopsit peretii, au montat foi de policarbonat, au inlocuit solul in jardiniere si le-au repopulat cu plante.

De asemenea, voluntarii au instalat un sistem de incalzire pe baza de panouri solare. Acesta va permite un control eficient al temperaturii, la costuri reduse. Panourile solare produc o cantitate de energie suficienta pentru incalzirea unei suprafete de 180 m2.
Reconditionarea serelor Gradinii Botanice din Tulcea Montarea de panouri solare Elevii voluntari din cadrul proiectului Voluntarii care au reabilitat Gradina BotanicaProiectul a avut si o componenta de educare, prin care 50 de elevi de la Liceul Pedagogic din Tulcea au desfasurat activitati de informare in comunitate pe teme de protectia mediului, folosirea de energii alternative, biodiversitate si dezvoltare durabilă

7000 de persoane viziteaza Gradina Botanica din Tulcea, dintre care majoritatea sunt elevi de la scolile din oras. Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, Gradina va putea gazdui activitati practice si seminarii pentru continuarea educarii comunitatii tulcene in problemele de mediu.

Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului RompetrolAlexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol, spune ca „Implementarea acestui proiect deosebit din Tulcea ne reaminteste ca misiunea noastra ca oameni este sa protejam biodiversitatea, sub toate formele ei, si sa contribuim la dezvoltarea durabila a mediului in care ne desfasuram activitatile. Elevii voluntari au fost un exemplu de mobilizare civica si, totodata, promotorii unor actiuni responsabile ale caror scop a fost reabilitarea acestui monument al naturii si redarea lui comunitatii.


Material realizat de Andreea Giuclea, Editor Responsabilitatesociala.ro

2507

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Impreuna pentru fiecare 2009 | Impreuna pentru fiecare, 2010 |

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro