RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol a finantat dotarea echipajelor ISU-SMURD Bihor

Rompetrol a finantat dotarea echipajelor ISU-SMURD Bihor

Rompetrol a investit 10.000 dolari intr-un sistem informatic de asistare decizionala unic in Romania.

(15 dec 2011)

Grupul Rompetrol a contribuit cu suma de 10.000 de dolari la dotarea echipajelor de descarcerare ISU si SMURD din judetul Bihor cu un sistem informatic unic in Romania, care va fi folosit in timpul misiunilor de urgenta. Investitia face parte din proiectul de responsabilitate sociala al Grupului Rompetrol „Impreuna pentru fiecare”, aflat la cea de-a treia editie.

Sistemul informatic mobil Crash Recovery System Proiectul, propus de Asociatia Sartiss, s-a desfasurat in perioada 30 August – 10 Decembrie 2011 si a constat in implementarea sistemului Crash Recovery System, care va permite cresterea sigurantei interventiilor, scaderea duratei procedurii de descarcerare si reducerea mortalitatii.

Programul consta intr-un sistem informatic mobil care contine toate modelele si structurile vehiculelor existente in uzul civil (20.000 de modele). Acesta va permite echipei de descarcerare sa identifice rapid elementele din structura unui vehicul care pot pune in pericol viata victimelor sau a salvatorilor, sa le inlature si sa extraga persoanele blocate in caroseria avariata. Astfel, echipajele de descarcerare si cele medicale vor putea interveni mai repede pentru a salva victimele unui
accident.
 
Investitia Rompetrol a constat in achizitionarea a sase licente de utilizare a programului si in dotarea echipajelor de interventie cu calculatoare portabile, pentru implementarea acestuia.

Training pentru utilizarea sistemelor informatice mobile La derularea proiectului au participat 10 voluntari (cinci pompieri instructori si cinci manageri de proiect) care au desfasurat 11 sesiuni de instruire pentru utilizarea sistemelor informatice mobile. Trainingul a inclus 132 persoane, membri ai echipajelor de descarcerare, ai echipelor de prim ajutor si ai personalului din dispeceratul ISU Bihor.

Cele 10 echipaje de descarcerare din cadrul SMURD Bihor deservesc unele din cele mai aglomerate rute de tranzit si turistice din Romania care strabat judetul Bihor: DN1, DN 79, DN76. In 2011, echipajele au avut aproximativ 5.500 de interventii de prim ajutor (peste 250 de descarcerari). Serviciul face parte din structurile operative ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Crisana”.

Investitii in sanatate


Sanatatea este, alaturi de mediu, unul din cele doua domenii principale in care Grupul Rompetrol investeste, prin programul „Impreuna pentru fiecare”. Acesta face parte din platforma de responsabilitate sociala a Rompetrol, "Energia vine din suflet ", care cuprinde si alte proiecte punctuale din domeniile mediu si sanatate.

Un astfel de proiect este parteneriatul anual cu Fundatia pentru SMURD, initiat in 2010. Prin acesta, Rompetrol sustine interventiile de urgenta pe cale aeriana, deplasarea personalului medical si transportarea victimelor. Lunar, grupul Rompetrol asigura o cantitate de 30 tone de combustibil Jet A 1 pentru cele trei eclicoptere care opereaza in Bucuresti, Iasi si Targu Mures. Valoarea totala a sprijinului acordat pana in prezent este de 550.000 USD.
Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol
Alexey Golovin, Director Comunicare si Marketing al Grupului Rompetrol, spune ca investitia din acest an „vine ca o reconfirmare a angajamentului nostru fata de sustinerea unui domeniu vital cum este sanatatea. Prin acest demers, dar si prin parteneriatul anual cu SMURD de donatie de carburant ne dorim sa contribuim la facilitarea actiunilor medicale si la salvarea de vieti omenesti.


Material realizat de 
Andreea Giuclea, Editor Responsabilitatesociala.ro.

3814

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Impreuna pentru fiecare 2009 | Impreuna pentru fiecare, 2010 |

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro