RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol a desfasurat o campanie interna de strangere de fonduri de Craciun

Rompetrol a desfasurat o campanie interna de strangere de fonduri de Craciun

Actiunea face parte din platforma de CSR intern "Gesturi mici care conteaza".

(26 dec 2012)

Cu cateva zile inainte de Craciun, angajatii Rompetrol au oferit cadouri copiilor saraci din comunele Ocolna (judetul Dolj) si Castelu Constanta. Cele peste 150 de pachete au fost stranse in urma unei campanii interne, desfasurata in luna decembrie la sediul Rompetrol din Bucuresti si la rafinaria Petromidia, din Navodari.

Copiii vizitati de angajatii Rompetrol cu ocazia Craciunului Campania de fundraising intern s-a desfasurat in perioada 17 noiembrie-10 decembrie si a fost comunicata pe intranetul companiei si pe radio-ul intern. Aproape toti angajatii au contribuit cu cate ceva: jucarii, haine, carti, dulciuri, bani sau au impachetat cadourile.

Apoi, pe 19 decembrie, patru voluntari au dus copiilor din Ocolna pachetele stranse de angajatii din Bucuresti. Cei mici i-au intampinat cu colinde de Craciun si i-au invitat la serbarea de final de an, la care au mai participat parinti, invatatoare, mediatorul scolar si reprezentanti ai Asociatiei Ovidiu Ro. Copiii provin din familii sarace si sunt inscrisi in programul "Fiecare copil in gradinita”. Prin acesta, Asociatiei Ovidiu Ro monitorizeaza prezenta zilnica la gradinita a acestora, pentru a preveni abandonul scolar timpuriu

Campania de strangere de fonduri este una cu traditie in grupul Rompetrol. La editia de anul trecut, cadourile stranse de angajati au fost oferite copiilor din comuna Potlogi.

Gesturi mici care conteaza


Mascota Ideika Actiunea de Craciun face parte din platforma de CSR intern a Rompetrol, numita "Gesturi mici care conteaza". Prin aceasta, angajatii pot propune proiecte, iar mascota "Ideika” colecteaza lunar astfel de idei si mobilizeaza voluntarii.

Cateva din actiunile desfasurate in 2012, in cadrul acestei platforme:
  • Un training de acordare a primului ajutor, care a avut loc in mai, in Bucuresti si in Constanta. 45 de angajati Rompetrol au participat la un curs tinut de cate un trainer SMURD in cele doua locatii.
  • Un concert caritabil pentru un elev de la liceul de muzica George Enescu, care a avut loc in septembrie. Tanarul violonist este din Stefanesti, provine dintr-o familie cu posibilitati reduse si face zilnic naveta Stefanesti-Bucuresti. La evenimentul caritabil, organizat in holul cladirii City Gate, in prezenta violonistului Alexandru Tomescu, s-au strans aproximativ 1.000 euro.
  • O actiune de donare de sange. In august, timp de doua zile, un laborator ambulant SMURD a recoltat sange de la aproximativ 30 de angajati Rompetrol. Numarul celor care s-au oferit voluntari a fost mai mare (peste 70), dar multi nu au indeplinit conditiile necesare recoltarii.
  • In februarie, angajatii companiei au desfasurat o noua campanie de strangere de haine si alimente, pentru persoanele inzapezite din Vrancea si Buzau.
  • Organizarea Zilei Portilor Deschise la Rafinaria Petromidia, in cadrul careia copiii angajatilor au participat la ateliere de creatie eco sau teatru de papusi.
  • Carti stranse de angajatii Rompetrol cu ocazia zilei de 1 Iunie De 1 iunie, angajatii au strans jucarii si carti pe care le-au oferit copiilor din Pericei, Salaj, Amara, Buzau. Cu aceeasi ocazie, angajatii Rompetrol din Republica Moldova au strans si ei jucarii, pe care le-au donat unui orefelinat.
  • Participarea cu o echipa de alergatori la Balkan Charity Challenge, un maraton caritabil organizat de UniCredit Tiriac Bank si de asociatia HOSPICE Casa Sperantei.
  • Organizarea unei campanii interne de promovare a prevederii 2% in randurile angajatilor. Leslie Hawke si Raed Arafat au vizitat sediul Rompetrol si le-au vorbit acestora despre cum pot directiona 2% din impozitul pe venit catre un ONG.

Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


3526

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Fundraising

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro