RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol a contribuit la infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie din Constanta

Rompetrol a contribuit la infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie din Constanta

Investitia companiei s-a ridicat la 100.000 de RON, jumatate din costul total al proiectului de amenajare si dotare a centrului.

(11 mar 2014)

Grupul Rompetrol a contribuit financiar la infiintarea primului centru de reabilitare respiratorie din Constanta, in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie. Compania a acoperit jumatate din costul proiectului, in valoare totala de 200.000 de RON, cealalta jumatate fiind asigurata din bugetul autoritatilor locale.

Doar in 2013, in judetul Constanta au existat peste 1000 de pacienti cu boli respiratorii grave, care ar fi avut nevoie de internare. Pentru unii dintre acestia, chiar si un efort mic, precum mersul, este o adevarata provocare.

Pe langa tratament medicamentos, spitalul ar fi trebuit sa le asigure atat ventilatie mecanica permanenta, cat si programe de recuperare pentru ameliorarea simptomelor (obloseala la cel mai mic efort, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept, tuse sau senzatii de sufocare). Pana la amenajarea centrului, de asa ceva nu putea fi vorba.

Acum insa, pacientii au la dispozitie sali moderne de kinetoterapie, grupuri sanitare si cabinete medicale dotate cu mobilier medical si aparatura specifica: biciclete ergonomice, covoare rulante, aparate multifunctionale, set de greutati etc.

O parte din aparatura cu care a fost dotata centrul
O parte din aparatura cu care a fost dotata centrul

Toate acestea ii vor ajuta pe pacienti sa isi recapete conditia fizica si sa si-o amelioreze pe cea clinica.

Pacientii cu boli respiratorii din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta, in timpul unei sedinte de recuperare

Infiintarea centrului vine in contextul unei cresteri alarmante a numarului de boli respiratorii


Proiecte precum infiintarea centrului de reabilitare respiratorie sunt cu atat mai importante cu cat incidenta bolilor respiratorii a crescut alarmant in ultima perioada. In anul 2011, 4 din 10 romani s-au imbolnavit din cauza unor probleme ale sistemului respirator.

Comparativ cu situatia din Uniunea Europeana, rata deceselor survenite ca urmare a acestor boli a fost peste medie in Romania: aproape 34 la suta de mii de locuitori, in comparatie cu aproape 27 la suta de mii de locuitori in UE (din datele Comisiei Europene).

Contributia la infiintarea centrului de reabilitare respiratorie nu este prima investitie a Rompetrol in Constanta, unde compania are operatiuni extinse (rafinaria si statii de alimentare) si peste 3000 de angajati. In ultimii 5 ani, compania a finantat aici proiecte in valoare de peste 700.000 de RON, prin programul sau de responsabilitate sociala, „Impreuna pentru fiecare”.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2259

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Implicare in comunitate | Sanatate

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro