RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Rompetrol a anuntat castigatorii programului de finantare "Impreuna pentru Fiecare"

Rompetrol a anuntat castigatorii programului de finantare "Impreuna pentru Fiecare"

Pentru editia 2013, compania a alocat un buget total de 225.000 de dolari, pentru finantarea a 16 proiecte din domeniile sanatate si mediu.

(16 iul 2013)

Grupul Rompetrol a anuntat castigatorii celei de-a V-a editii a programului national de granturi ”Impreuna pentru Fiecare”. Compania a selectat 16 proiecte comunitare, pe care le va finanta cu un buget total de 225.000 de dolari.

Programul de finantare Impreuna pentru fiecare Desfasurat in perioada 22 aprilie - 16 iunie, concursul s-a adresat ONG-urilor, autoritatilor locale, institutiilor medicale, scolilor sau persoanelor fizice. Acestea au fost incurajate sa inscrie proiecte de interventie comunitara in domeniile sanatate sau mediu. In total, au fost depuse 218 de aplicatii, dintre care au fost selectate pentru implementare 16: 11 in domeniul sanatatii si 5 in domeniul protectiei mediului.

Selectia proiectelor s-a facut prin trei modalitati
  • Votarea online a proiectului preferat, pe Facebook si pe site-ul proiectului
  • Evaluarea de catre un juriu alcatuit din din reprezentanti ai companiei si ai sectorului non-profit.
  • Vizitarea pe teren a 37 de aplicatii, clasate pe primele locuri in functie de nota juriului si de voturilor online.
Proiect castigator care presupune iluminarea Scolii 'Grigore Moisil' din Navodari folosind surse alternative de energieActivitatile propuse pentru proiectele care vor fi implementate in domeniul sanatatii sunt: reabilitarea si dotarea unitatilor care asigura servicii medicale, activitati de sanatate publica auxiliare in mediul rural sau urban, activitati de informare (de exemplu, proiectul "Ajuta-i sa iasa din lumea tacerii” din Tirgu Neamt, destinat parintilor copiilor cu autism). In cazul proiectelor de protectie a mediului, printre activitati se numara conservarea si mentinerea sau imbunatatirea conditiilor de mediu existente la nivel local.

Valoarea proiectelor variaza intre 15.000 de lei - pentru proiecte de educatie in protectia mediului si sanatate -, 45.000 de lei si 100.000 de lei - pentru initative inovatoare. Trei proiecte de aceasta valoare au fost selectate, in domeniul sanatatii:
  • Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Bucuresti, pentru infiintarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacientii cu HIV/SIDA din Romania
  • Proiect castigator care va fi implementat la spitalul Victor Babes din BucurestiSpitalul de Pneumoftiziologie Constanta, pentru amenajarea primului centru de reabilitare respiratorie din Sud-Estul Romaniei
  • Hospice Casa Sperantei, pentru infiintarea si dotarea unui centru de stimulare multisenzoriala pentru pacientii cu boli amenintatoare de viata.
Proiectele castigatoare sunt din judetele Brasov, Calarasi, Caras Severin, Cluj, Constanta, Ialomita, Harghita, Hunedoara, Suceava, Neamt si municipiul Bucuresti. Acestea pot fi vizualizate pe site-ul proiectului.

Programul “Impreuna pentru fiecare” a fost lansat in 2009, ca parte a platformei de responsabilitate sociala corporativa Energia vine din suflet. Pana in prezent, Rompetrol a alocat 1 milion de dolari pentru 71 de proiecte, de care au beneficiat 250.000 de persoane din toate regiunile tarii.


Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.2587

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Impreuna pentru fiecare, 2010 | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro