RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Romgaz a finantat singurul turneu de sah de "Grand Slam" desfasurat in Romania

Romgaz a finantat singurul turneu de sah de "Grand Slam" desfasurat in Romania

Competitia a adus in Romania nume sonore la nivel mondial, contribuind totodata la promovarea importantei sahului pentru educatia tinerilor.

(21 oct 2013)

Romgaz a finantat singurul concurs international de sah desfasurat pe teritoriul Romaniei. Concursul se numeste “Turneul Regilor” si este la cea de-a saptea editie. Incepand cu anul 2011, este inclus in seria de turnee de sah Grand Slam Chess Association, alaturi de doar alte trei turnee.

Partida dintre fostul campion mondial, ucraineanul Ruslan Ponomariov, si castigatorul din acest an al Turneului Regilor, Fabiano Caruana.Competitia “Turneul Regilor” este recunoscuta de prestigioasa Federatie Internationala de Sah (FIDE). De-a lungul timpului, aceasta a adus in Romania sahisti de renume mondial precum: norvegianul Magnus Carlsen - numarul 1 in lume, ucraineanul Vassily Ivanchuk - numarul 2 mondial si Sergey Karjakin - sahist rus desemnat cel mai tanar maestru international, la varsta de doar 12 ani.

Editia din acest an, printre primele 5 turnee de sah la nivel international


Cea de-a saptea editie a competitiei a avut loc anul acesta in Bucuresti, intre 6 si 17 octombrie. Participarea ucraineanul Ruslan Ponomariov, fost campion mondial, a plasat editia printre primele 5 turnee de sah la nivel international in acest an.

Sustinerea sahului romanesc, o traditie pentru Romgaz


Romgaz s-a implicat in organizarea si sponsorizarea concursului international de sah “Turneul Regilor” inca din anul 2007. Mai mult, anul acesta, compania a decis sa sustina si organizarea Campionatului National Scolar de Sah “Elisabeta Polihroniade”.

Finala Campionatului National Scolar de sah, competitie desfasurata pe echipe.Actiunile Romgaz de finantare si promovare a sahul romanesc sunt cu atat mai importante cu cat, in tara noastra, acest sport este subfinantat, in ciuda faptului ca scoala romaneasca de sah are o istorie bogata si numerosi sportivi de valoare internationala. Dovada o face locul pe care se claseaza Romania intr-un top realizat de FIDE, tara noastra ocupand pozitia 20 din 149 de tari indexate in functie de scorul mediu obtinut de cei mai buni 10 jucatori la nivel national.

Initiative precum cele ale Romgaz atrag atentia asupra importantei pe care o poate avea un sport ca sahul in educatia si dezvoltarea inteligentei tinerilor. Astfel, intr-un raport al Fundatiei Europene de Sah printre abilitatile pe care le poate dezvolta un copil care practica sah sunt enumerate: concentrarea, vizualizarea miscarilor posibile, anticiparea, evaluarea simultana a posibilitatilor, analiza rezultatelor si planificarea miscarilor (vezi raportul integral).

Conform strategiei de CSR a Romgaz, promovarea sahului reprezinta o modalitate importanta prin care compania investeste in educatie. Aceasta directie de implicare in societate a fost identificata de stakeholderii companiei, in urma unui chestionar aplicat intern, angajatilor, si extern, membrilor comunitatii unde Romgaz isi desfasoara activitatea.

 
Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2965

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Educatie | Sport

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro