RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Romania are cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din SE Europei

Romania are cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din SE Europei

Sectia a fost construita la Marie Curie, cu o investitie de 2 milioane Euro din partea Fundatiei Vodafone si a Asociatiei "Inima Copiilor".

(01 dec 2013)

Spitalul “Marie Curie” a inaugurat recent o noua sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti prematur, cu boli, malformatii sau traumatisme diverse. Datorita dotarilor de peste 2 milioane de euro, aceasta a devenit cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Sud-Estul Europei.

Sectia veche avea doar 11 paturi si o suprafata de 190 de metri patrati. Aici, puteau fi internati 200 de copii nou-nascuti pe an. Alti 200 erau insa refuzati din lipsa de spatiu, ceea ce, in multe cazuri, insemna condamnarea lor la moarte.

De aceea, Fundatia Vodafone Romania si Asociatia “Inima Copiilor” au investiti peste 2 milioane de euro in extinderea sectiei si dotarea ei cu tehnologii de ultima generatie.

Sectia de terapie intensiva pentru nou-nascuti din cadrul spitalului ‘Marie Curie’, anul trecut si anul acesta

Dotari la standarde internationale


Proiectul de reconstructie a presupus printre altele:
  • Noua sectie de terapie intensive pentru nou-nascuti din spitalul ‘Marie Curie’ dispune de incaperi individuale pentru 27 de pacienti.construirea unei anexe cu 4 niveluri, lipita de vechea cladire a spitalului. Prin aceasta constructie, s-a marit suprafata sectiei de la 190 la 1600 de metri patrati.
  • amenajarea a 27 de boxe individuale, spatioase, pentru pacienti. Acestea au fost dotate cu incubatoare si aparatura medicala de inalta performanta, pentru monitorizarea parametrilor vitali, dar si cu sisteme de climatizare. Atat internarea pacientilor in incaperi separate, cat si ventilatia au rolul de a reduce riscul de contaminare a nou-nascutilor cu microbi transportati din exterior.
  • Dotarile din boxele noii sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti din cadrul spitalului ‘Marie Curie’ dezvoltarea unei solutii de telemedicina de catre Fundatia Vodafone. Aceasta solutie permite transmiterea la distanta a unor imagini video din boxele pacientilor si a parametrilor vitali de pe ecranele din incaperi, cu ajutorul unor camere video. Imaginile pot fi marite de pana la 12 ori, fara pierderea rezolutiei, iar medicii le pot vizualiza oriunde au acces la tehnologia 3G sau 4G. In plus, Vodafone le-a pus la dispozitie medicilor tablete de ultima generatie si pachete de voce si date. Solutia de telemedicina mai cuprinde si un car de teleprezenta, care poate fi programat sa se deplaseze autonom in sectie, poate fi conectat la ecograf sau computer si poate transmite date sau imagini ale pacientilor, in mod securizat, oriunde in lume.

    Puteti urmari mai jos un material despre cum funtioneaza tehnologia de telemedicina:  • amenajarea unor spatii speciale pentru personalul medical si a unei sali de training, unde se pot organiza teleconferinte cu specialisti din exterior sau alte cursuri pentru angajati
  • amenajarea unor spatii pentru cazarea parintilor a caror copii sunt internati, precum si a unei sali pentru consilierea psihologica a acestora
Noua sectie de terapie intensiva de la “Marie Curie” respecta un concept dezvoltat de Spitalul universitar din Iowa City, USA, care se afla printre primele 5 din lume in ceea ce priveste rezultatele medicale.

Astfel, prin adoptarea unor standarde care si-au dovedit eficienta, Spitalul “Marie Curie”, Fundatia Vodafone si Asociatia “Inima Copiilor” si-au propus sa contribuie la imbunatatirea situatiei din Romania in ceea ce priveste supravietuirea copiilor nou-nascuti. Conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii si de Institutul National de Statistica, tara noastra avea in 2011 cea mai ridicata rata de mortalitate infantila din Europa (peste 9‰).

Situatia mortalitatii infantile la nivelul Uniunii Europene si Romania


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2537

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Sanatate | Produse responsabile | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro