RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Resursele Pamantului pe anul 2014 s-au epuizat pe 19 august

Resursele Pamantului pe anul 2014 s-au epuizat pe 19 august

WWF si Global Footprint Network avertizeaza ca, pana la sfarsitul anului, vom consuma "pe datorie", din resursele generatiilor viitoare.

(20 aug 2014)

Pana pe 19 august, omenirea consumase deja toate resursele pe care Pamantul le poate genera in 2014. De acum si pana la sfarsitul anului, vom avea un asa-numit “deficit ecologic”, adica vom consuma din resursele generatiilor viitoare si vom acumula dioxid de carbon in atmosfera.

Iata anuntul facut ieri de WWF si Global Footprint Network, prin care cele doua organizatii trag un semnal de alarma cu privire la consumul excesiv din zilele noastre. In comparatie cu anul 1961, cand omenirea consuma trei sferturi din resursele naturale generate intr-un an de planeta, in prezent am avea nevoie de resursele produse de o planeta si jumatate.

Pentru a aduce la cunostinta publicului aceasta situatie ingrijoratoare, organizatia Global Footprint Network, partener al WWF, a creat in anul 2000 Earth Overshoot Day - ziua din an care marcheaza intrarea in perioada de deficit ecologic.

Urmariti mai jos spotul de promovare al Earth Overshoot Day 2014:Ce este deficitul ecologic si ce consecinte are


Deficitul ecologic apare atunci cand cererea din partea oamenilor depaseste capacitatea biosferei de a se regenera, adica de a-si innoi resursele naturale si de a absorbi deseurile de tipul dioxidului de carbon rezultat din arderea combustibililor fosili.

Deficitul ecologic conduce la probleme care afecteaza semnificativ calitatea mediului inconjurator, cum ar fi: lipsa apei, desertificarea, eroziunea si scaderea productivitatii solurilor, defrisarile, disparitia unor specii sau incalzirea globala.

Cum putem lupta impotriva deficitului ecologic


WWF si Global Footprint Network ofera si cateva solutii pentru a limita consumul excesiv, cel care conduce la deficitul ecologic. Dintre acestea, amintim:
  • reducerea consumului la nivel personal (prin gesturi simple, precum cel de a stinge lumina cand se paraseste o incapere sau cel de a opri apa in timpul spalatului pe dinti);
  • optarea pentru energii din surse regenerabile;
  • alegerea produselor locale, ecologice si a celor recunoscute oficial ca produse prietenoase cu mediul (prin certificari precum FSC - Forest Stewardship Council sau MSC - Marine Stewardship Council).
Gasiti mai multe detalii despre Earth Overshoot Day si despre impactul pe care il are consumul excesiv asupra planetei pe site-ul Global Footprint Network.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3588

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Campanii sociale | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.