RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Renault va dona echipamente IT unor institutii si ONG-uri din Arges si Dambovita

Renault va dona echipamente IT unor institutii si ONG-uri din Arges si Dambovita

Beneficiarii vor fi selectati printr-un concurs de proiecte, care se desfasoara in perioada 28 octombrie - 26 noiembrie 2014.

(30 oct 2014)

Renault Romania va dona 320 de calculatoare si laptopuri unor institutii si organizatii non-profit din judetele Arges si Dambovita. Echipamentele au fost colectate din cadrul companiei si vor fi reconditionate de catre asociatia Ateliere Fara Frontiere.

Pentru a selecta beneficiarii donatiilor, Renault organizeaza o competitie de proiecte. Pana pe 26 noiembrie 2014, institutiile si ONG-urile care desfasoara activitati de educatie, formare profesionala sau integrare sociala in cele 2 judete se pot inscrie in concurs, prin completarea unui formular pe site-ul Dacia Group.

Pot aplica ONG-uri (asociatii, fundatii, federatii), institutii de invatamant (scoli, licee, gradinite, facultati, universitati), muzee si biblioteci de stat sau institutii sociale. Vor avea prioritate institutiile sau organizatiile aflate in comunitati defavorizate sau izolate.

Cerintele formularului si criteriile de jurizare


Formularul de concurs contine intrebari referitoare la: obiectivele proiectului, actiunile propuse in cadrul lui, rezultatele asteptate, resursele necesare, beneficiarii finali ai donatiilor, factorii de succes si riscurile proiectului.

Pe langa formular, cei care aplica mai trebuie sa trimita si poze cu spatiul in care ar urma sa se desfasoare activitatile educationale sau de formare profesionala si sa demonstreze ca au resursele umane necesare pentru implementarea proiectului.

In perioada 27-28 noiembrie, un juriu format din reprezentanti Renault Romania si Ateliere Fara Frontiere vor analiza inscrierile, in functie de criterii precum: impact, fezabilitate si experienta aplicantilor.

Castigatorii vor fi anuntati pe 3 decembrie 2014.

Educatia, una dintre directiile de CSR ale Renault


Unul dintre obiectivele strategiei de CSR a companiei Dacia Groupe Renault este acela de a sprijini dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor in care opereaza, prin programe care ofera acces la educatie si mobilitate.

Asa se explica directionarea donatiilor de echipamente IT doar catre institutii si organizatii din Arges si Dambovita, judete in care compania are operatiuni.

Referitor la importanta unei astfel de donatii pentru comunitatea locala, Anca Oreviceanu, Director Comunicare si Responsabilitate Sociala Renault Romania, a declarat:Anca Oreviceanu, Director Comunicare si Responsabilitate Sociala Renault Romania
In mod normal, toti copiii ar trebui sa aiba aceleasi sanse la educatie. In mod normal, toti tinerii ar trebui sa invete lucruri noi prin metode avansate. Din pacate, de multe ori, normalitatea nu se intampla, iar acest proiect tocmai din acest motiv s-a nascut. Cu pasi mici, copiii si tinerii defavorizati vor face schimbari mari in viitor.
Donatia Renault vine in contextul in care Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai mica rata de folosire a calculatorului. Conform datelor Eurostat, doar 50% dintre romani au utilizat un computer in 2011, in timp ce media UE a depasit 75%.

Gasiti mai multe detalii despre concurs si regulamentul acestuia pe site-ul Dacia Group.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2438

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BCR | Finantari si sponsorizari | Implicare in comunitate

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro