RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Renault a ajutat ISU sa testeze echipajele de descarcerare din sudul tarii

Renault a ajutat ISU sa testeze echipajele de descarcerare din sudul tarii

Actiunea face parte din incercarea companiei de a asigura siguranta rutiera si de a scadea numarul deceselor rutiere.

(22 iun 2015)

Grupul Renault Romania a gazduit recent etapa regionala a „Competitiei nationale de descarcerare si acordare a primului ajutor calificat”, organizata de ISU Dambovita. 7 echipaje de pompieri paramedici din Bucuresti si din judetele regiunii Sud - Muntenia au participat, timp de 2 zile, pe 17 si 18 iunie, la exercitii de descarcerare.

Execitiu de descarcerare din cadrul competitiei
Exercitiu de descarcerare din cadrul competitiei

Compania a pus la dispozitia organizatorilor atat spatiu, cat si masini pentru realizarea exercitiilor. Initiativa face parte dintr-un demers mai amplu al strategiei globale de CSR, prin care Renault incearca sa contribuie la asigurarea sigurantei rutiere si la diminuarea mortalitatii rutiere, mai ales in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Desfasurarea competitiei


Competitia a cuprins 2 probe: una de descarcerare de vehicule si cealalta - de acordare a primului ajutor. Acestea au fost parcurse de cele 7 echipaje de pompieri paramedici ai ISU din Bucuresti, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi.

Pentru realizarea exercitiilor, echipajele au avut la dispozitie Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie, dar si 18 vehicule Dacia Logan, Logan Van, Sandero si Dokker.
 
Execitii de descarcerare din cadrul competitiei
Exercitii de descarcerare din cadrul competitiei

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta organizeaza anual acest eveniment, pentru a da sansa specialistilor sa isi testeze deprinderile practice si tehnice. Renault s-a alaturat initiativei, in continuarea eforturilor sale de sustinere a ISU.

In trecut, a mai donat un vehicul Dacia Logan Van catre ISU Arges, pentru a fi utilizat in operatiunile de salvare ale Detasamentului de Pompieri din Mioveni. De asemenea, a dotat ISU Dambovita cu 3 vehicule Dacia, pentru folosirea lor in exercitii de descarcerare.

Motivatia companiei


Conform reprezentantilor companiei, Grupul Renault si-a stabilit ca obiectiv de CSR contributia la asigurarea sigurantei rutiere si la reducerea mortalitatii rutiere.

Ca tara, suntem pe locul al doilea dupa Letonia la numarul de decese in accidente rutiere. La fiecare milion de locuitori, 91 mor anual din cauza imprudentei la volan. Din cele 1.800 de victime, cei mai multi sunt pietoni, iar 70% dintre tragedii se produc in zone urbane.

In acest context, Grupul Renault Romania si-a propus sa contribuie la ameliorarea problemei prin prevenire, corectie, protectie si salvare.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2055

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Dacia Groupe Renault | Sanatate | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro