RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Proiecte de CSR premiate la Gala Societatii Civile, 2015

Proiecte de CSR premiate la Gala Societatii Civile, 2015

Aflati care au fost initiativele cu care companiile si ONG-urile partenere au obtinut cele mai mari punctaje din partea juriului.

(16 iun 2015)

Pe 15 iunie 2015, la Ateneul Roman, a avut loc festivitatea de premiere a celei de-a XIII-a editii a Galei Societatii Civile. Anul acesta, organizatorii au desemnat castigatoare 40 dintre cele 150 de initiative civice inscrise de ONG-uri si grupuri de initiativa.

Festivitatea de premiere din cadrul editiei 2015 a Galei Societatii Civile
Festivitatea de premiere din cadrul editiei 2015 a Galei Societatii Civile

Va prezentam in continuare proiectele de CSR premiate:

Proiect de dezvoltare personala pentru liceeni, sustinut de OMV Petrom


Fundatia Leaders si OMV Petrom au castigat locul intai la categoria “proiecte si campanii de responsabilitate sociala”, cu un proiect de consiliere vocationala si dezvoltare personala a copiilor din comunitatile locale in care Petrom isi desfasoara activitatea.

Proiectul s-a numit “Leadership Autentic - educatie pentru copiii din comunitatile locale Petrom” si a facut parte dintr-un program mai amplu, initiat de fundatie in 2009. Atunci, conform unui raport national referitor la starea sistemului national de invatamant, doar 27% dintre tinerii din mediul rural care terminau liceul ajungeau si la facultate.

Pentru a schimba aceasta situatie, Fundatia Leaders a inceput sa organizeze workshopuri pe teme legate de dezvoltarea abilitatilor, precum: leadership, valori, public speaking, comunicare in scris, planificare a viitorului sau viziune. Astfel, ii ajuta pe tineri sa isi descopere talentele si sa ia decizii potrivite atunci cand isi aleg cariera.  

Cu o finantare de peste 640.000 de RON din partea companiei Petrom, Fundatia Leaders a reusit sa implementeze programul in 24 de localitati. Astfel, peste 2.000 de elevi au participat la 30 de ore de curs, sustinute de traineri cu peste 6 ani de experienta.

In plus, in fiecare comunitate, au fost alesi cate 2 ambasadori, care au organizat alte 30 de proiecte de dezvoltare a tinerilor. De asemenea, 20 de angajati Petrom au sustinut voluntar sesiuni de mentorat.  

Organizatorii au estimat ca 80% dintre elevii care au participat la program au inceput sa se implice in activitati extrascolare si sa ia decizii cu privire la viitorul lor.

Donatii de calculatoare catre scoli din comunitati rurale


Locul al doilea a fost castigat tot de OMV Petrom, cu un proiect prin care, impreuna cu asociatia Ateliere Fara Frontiere, a dotat cu 975 de calculatoare 145 de scoli, licee, gradinite, biblioteci si ONG-uri din comunitati rurale. Calculatoarele sunt acum folosite de peste 15.000 de beneficiari.

Proiectul a inceput in 2011, cand Petrom a semnat un parteneriat cu Ateliere Fara Frontiere. S-a angajat atunci sa sustina programul de Solidaritate Digitala al asociatiei, donandu-i echipamentele IT uzate. Ateliere Fara Frontiere a reconditionat aceste echipamente, in cadrul atelierului sau de insertie socio-profesionala. Aici, persoane defavorizate din punct de vedere economic sau social invata o meserie timp de 2 ani, pentru a se reintegra apoi in campul muncii.

Institutiile si ONG-urile care au beneficiat de donatii au fost alese de angajatii Petrom. Investitia totala a companiei in acest proiect a depasit 220.000 de RON.

Un proiect de educatie financiara pentru ONG-uri, sustinut de ING Bank


TechSoup si ING Bank s-au clasat pe locul al treilea, cu un program intitulat “Educatie financiara pentru ONG-uri”.

La inceputul programului, TechSoup avertiza ca, din cele 85.000 de ONG-uri inregistrate in Romania, doar 40% erau active fiscal, depunand bilanturi si rapoarte financiare. Fata de anul 2000, cand erau active 30%, progresul era nesemnificativ. Desi aveau la dispozitie instrumente financiare diverse, precum butoane de donatii pe Facebook, internet banking sau sisteme de previziune financiara, reprezentantii ONG-urilor nu le foloseau, intrucat nu stiau cum sa o faca.

Iata nevoia pe care TechSoup si ING Bank au incercat sa o satisfaca prin programul “Educatie Financiara pentru ONG-uri”. Organizatorii au pus la dispozitia ONG-urilor, pe site-ul TechSoup, resurse educationale pregatite de 15 angajati-voluntari ai ING Bank.

De asemenea, au desfasurat 4 traininguri online, pe urmatoarele teme: planificare si project management, fundraising si instrumente online, alegerea bancii si a serviciilor bancare sau utilizarea de instrumente online pentru raportarea financiara. La traininguri au participat in jur de 300 de angajati si voluntari din ONG-uri.

La final, organizatorii au selectat 16 ONG-uri si i-au invitat pe reprezentantii lor sa participe la un workshop intensiv sustinut de voluntari ING Bank. De asemenea, 6 ONG-uri au beneficiat de consultanta financiara timp de 3 luni.

Investitia totala in proiect a fost de 99.550 de RON.

Pentru a vedea care au fost initiativele civice premiate la alte categorii de concurs, accesati site-ul Galei Societatii Civile.

Castigatorii editiei 2015 a Galei Societatii Civile
Castigatorii editiei 2015


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1024

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Implicare in comunitate | Educatie | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.