RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Proiecte de CSR inscrise la Gala Societatii Civile 2015

Proiecte de CSR inscrise la Gala Societatii Civile 2015

Aflati detalii despre 3 dintre cele 8 proiecte care concureaza pentru titlul de cea mai buna initiativa de responsabilitate sociala.

(08 apr 2015)

Perioada de inscriere la Gala Societatii Civile, editia 2015, s-a incheiat. Asociatiile, fundatiile, grupurile de initiativa si persoanele fizice au inscris peste 150 de initiative civice desfasurate in Romania si finalizate cel tarziu in anul 2014.

Printre acestea, s-au numarat si 8 proiecte de CSR. Ele au fost inscrise de ONG-uri, cu acordul companiilor alaturi de care le-au implementat. Va prezentam in continuare 3 dintre proiecte:

Povesti citite de voluntarii Vodafone copiilor bolnavi de cancer


30 de voluntari ai asociatiei Little People, alaturi de 45 de voluntari ai Vodafone Romania, au citit povesti copiilor cu cancer din 2 centre de tratament: unul din Bucuresti, celalalt - din Cluj-Napoca.

Astfel, au reusit sa infrumuseteze viata a peste 220 de copii condamnati sa petreaca sute de ore in cabinete medicale, sa lipseasca de la scoala si sa suporte tratamente medicale chinuitoare.

Activitatea a avut loc zilnic, timp de cate 2 ore, pe parcursul a 2 luni. Lectura a fost de fiecare data completata de o discutie pe tema principalelor lectii care pot fi invatate din povestile citite.

 Actiune desfasurata de voluntarii Vodafone intr-un centru oncologic
Actiune desfasurata de voluntarii Vodafone intr-un centru oncologic
 
Iulia Bucur, voluntar Little People, a declarat despre colaborarea cu Vodafone:
"Voluntarii Vodafone aduc cu ei un aer de noutate si prospetime, intarind legatura cu normalitatea si lumea exterioara. Prin povestile pe care le citesc, reusesc sa destinda si sa atraga copiii intr-o alta lume, cu personaje diverse si aventuri minunate, dand finalitate activitatilor noastre cu ei. Am cunoscut in acesta perioada voluntari care au intrat in pielea unor personaje de poveste si au amuzat micutii pacienti sau care au surprins impreuna cu adolescentii morala unor povesti pe care le-au citit impreuna, iar asta mi se pare minunat! Putem spune ca avem adevarati parteneri cu care ne putem atinge un scop comun: acela de a-i face pe copii fericiti si de a-i destinde.
Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul competitiei sau pe site-ul Vodafone.

Proiect educational pentru persoane defavorizate, finantat de Orange


Asociatia STEA din Satu Mare a ajutat peste 60 de tineri proveniti din familii defavorizate sa se integreze in sistemul educational, sa isi gaseasca un loc de munca, sa obtina acte de identitate, acces la servicii medicale sau locuinte sociale. In plus, a organizat activitati socio-educative pentru aproape 170 de copii si sedinte de consiliere parentala pentru 50 de parinti.

Toate acestea - in cadrul proiectului “Educatie pentru viitor”, un proiect finantat de Fundatia Orange, prin intermediul programului sau intern de stimulare a implicarii angajatilor in comunitate.

Andrei Henciu, Shop Manager al Orange Shop Satu Mare de peste 7 ani si voluntar al Asociatiei STEA, a observat necesitatea dezvoltarii programelor de educatie pentru categorii defavorizate in orasul sau. Asa ca a aplicat pentru finantare in cadrul companiei in care lucreaza si a obtinut 30.000 RON pentru proiectul “Educatie pentru viitor”, a carui valoare totala este de 53.000 RON.

Actiune din cadrul proiectului desfasurat de Asociatia STEA, cu sprijinul Orange Romania
Actiune din cadrul proiectului desfasurat de Asociatia STEA, cu sprijinul Orange Romania

Proiectul a avut mai multe componente, dintre care amintim: o caravana educationala cu jocuri educative, activitati de tip didactic, activitati sociale si concursuri sportive; servicii de consiliere parentala referitoare la importanta inscrierii copiilor in sistemul de invatamant; organizarea de activitati de educatie civica in centrul de zi al asociatiei; intretinerea unui spatiu de joaca si organizarea unor activitati de promovare a voluntariatului.

Mai multe detalii despre proiect gasiti pe site-ul competitiei sau pe site-ul Orange.

Program de educatie financiara pentru ONG-uri, desfasurat de TechSoup si ING


Reprezentantii TechSoup avertizau ca, din cele 85.000 de ONG-uri inregistrate in Romania, doar 40% sunt active fiscal, depunand bilanturi si rapoarte financiare. Fata de anul 2000, cand erau active 30%, progresul este unul nesemnificativ. Desi ar avea la dispozitie instrumente financiare diverse, precum butoane de donatii pe Facebook, internet banking sau sisteme de previziune financiara, reprezentantii ONG-urilor nu le foloseau, intrucat nu stiau cum sa o faca.

Iata nevoia pe care TechSoup si ING Bank au incercat sa o rezolve prin programul “Educatie Financiara pentru ONG-uri”.Organizatorii au pus la dispozitia ONG-urilor, pe site-ul TechSoup, resurse educationale pregatite de 15 angajati-voluntari ai ING Bank.

De asemenea, au desfasurat 4 traininguri online, pe teme precum: planificare si project management, fundraising si instrumente online, alegerea bancii si a serviciilor bancare sau utilizarea de instrumente online pentru raportarea financiara.

Afisul unuia dintre workshopurile organizate de TechSoup si ING Bank
Afisul unuia dintre workshopurile organizate de TechSoup si ING Bank

In total, proiectul a avut peste 300 de beneficiari. Mai multe detalii despre acesta gasiti pe site-ul competitiei sau pe site-ul TechSoup.

Tot pe site-ul competitiei gasiti si celelalte initiative inscrise in categoria “Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala”. Evaluarea proiectelor se va face pana pe 8 mai, iar castigatorii vor fi anuntati in cadrul unei gale de premiere care va avea loc la inceputul lunii iunie, in Bucuresti.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1056

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.