RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Proiecte de CSR finaliste la "Gala Nationala a Voluntarilor", editia 2013

Proiecte de CSR finaliste la "Gala Nationala a Voluntarilor", editia 2013

In total, au fost desemnati 100 de finalisti, pe care publicul ii mai poate vota pana pe 6 decembrie.

(05 dec 2013)

Federatia Volum a anuntat finalistii celei de-a treia editii a “Galei Nationale a Voluntarilor“, singura competitie din Romania care premiaza voluntariatul din toate domeniile de activitate.

Publicul poate vota voluntarii, proiectele si centrele de voluntariat preferate pana pe 6 decembrie, pe paginile dedicate acestora, de pe site-ul competitiei. In acelasi timp, finalistii vor fi evaluati si de un juriu independent, format din 33 de reprezentanti ai unor intiturii publice, companii sau ONG-uri cu expertiza in domeniile jurizate.

In realizarea clasamentului final, decizia juriului va avea o pondere de 80%, iar votul publicului va conta in proportie de 20%. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unui eveniment festiv care va avea loc in data de 12 noiembrie, la Arenele B.N.R. din Bucuresti.

Organizatorii au anuntat un numar de 250 de nominalizari, dintre care au fost alesi 100 de finalisti, pentru toate sectiunile de concurs.

Proiectele ale BCR, BRD si United Way, finaliste la sectiunea "Domeniul Corporativ"


La categoria “proiecte din Domeniu Corporativ”, au intrat in finala BCR, BRD si United Way Romania, cu 3 proiecte de CSR. In cadrul lor, cele 3 organizatii si-au implicat angajatii in activitati de voluntariat, prin care au sustinut diverse cauze ale unor ONG-uri.
 • Brutaria de Fapte Bune ”, un program al BCR, este unul dintre ele.

  Actiune de voluntariat din cadrul programului 'Brutaria de Fapte Bune', al BCR.In cadrul lui, compania a organizat o competitie interna in care angajatii puteau inscrie proiecte de voluntariat ale unor ONG-uri. Proiectele castigatoare au beneficiat de sustinerea bancii, atat pe plan financiar, cat si prin participarea voluntarilor din companie la diverse activitati.

  Angajatii au inscris peste 50 de proiecte, iar 130 de angajati au participat la actiuni de voluntariat de care au beneficiat peste 5000 de persoane. Bugetul total al proiectului a depasit 66.000 de lei.

  Prin acest program, BCR si-a propus sa valorifice implicarea angajatilor in comunitate pentru a dezvolta abilitatile de leadership ale acestora, dar si pentru a contribui la rezolvarea unor probleme sociale in comunitatile unde isi desfasoara activitatea. In plus, compania a beneficiat de crearea unei imagini pozitive in comunitatile locale, prin intermediul actiunilor la care au participat angajatii.
 • BRD a ajuns in finala cu o initiativa de prevenire a abandonului scolar.
   
  Absolventii cursurilor din cadrul programului 'Educatia iti da valoare', desfasurat de BRD.Initiativa s-a numit “Educatia iti da valoare! ” si a constat  in consilierea a 1500 elevi de 14-15 ani care prezentau un risc de abandon scolar. Consilierea s-a facut fie in cadrul unui curs optional, fie la orele de dirigintie sau la alte materii. Programul a pus la dispozitia cadrelor didactice manuale gratuite, fise de lucru si consultanta.

  La cursurile de consiliere, au participat si 100 de angajati BRD, care au discutat cu elevii despre beneficiile educatiei in viata si cariera. Proiectul a avut un buget total de aproximativ 73.000 de lei.
 • Un alt proiect de CSR finalist este “Ziua Actiunii ”, al Fundatiei United Way Romania.
   
  Voluntari ai proiectului 'Ziua Actiunii', al United Way Romania.Prin intermediul lui, Fundatia si-a propus sa implice companiile in sustinerea copiiilor cu dizabilitati si a copiilor din medii devafavorizate, cu risc crescut de abandon scolar.

  United Way a strans fonduri de la 17 companii, pentru a le oferi copiiilor materiale educationale care sa le permita sa aprofundeze unele materii pe timpul vacantei de vara. Investitia in proiect a fost de 18.000 de lei.

Tot la sectiunea "Domeniu Corporativ", au fost anuntati si doi volunatari finalisti


Magda Palfi, coordonator de campanie in cadrul United Way Cluj-NapocaEste vorba despre Magda Palfi, coordonator de campanie in cadrul United Way Cluj-Napoca, si Catalin Bodeanu, voluntar pentru Habitat for Humanity Romania.

Magda Palfi a cumulat 183 de ore de voluntariat in anul 2013, elaborand si coordonand campaniile la nivel local ale United Way si reprezentand voluntar compania la care lucreaza, respectiv Raiffeisen Bank.

Catalin Bodeanu, voluntar pentru Habitat for Humanity RomaniaCatalin Bodeanu a cumulat 23 de ore de voluntariat in 2013, prin participarea la doua proiecte ale Habitat for Humanity: “Casa Mihail”, un program de incluziune a persoanelor cu dizabilitati mintale, si “Big Build”, un eveniment anual de constructie accelerata in beneficiul unor persoane dezavantajate.

Puteti afla mai multe detalii despre ceilalti finalisti pe site-ul Galei Nationale a Voluntarilor.

Festivitatea de Premiere va avea loc pe 12 decembrie

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3066

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BRD-Groupe Societe Generale | BCR | Voluntariat | Competitii CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro