RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Proiecte castigatoare la CNIPMMR CSR Awards

Proiecte castigatoare la CNIPMMR CSR Awards

Aflati ce initiative romanesti au fost premiate de Consiliul IMM-urilor pentru parteneriatele realizate, pentru sustenabilitate si inovare.

(04 nov 2014)

Consiliul National al IMM-urilor a anuntat recent castigatorii unei competitii de proiecte de CSR ale unor companii romanesti, prin care acestea au urmarit sa ofere solutii sustenabile si inovatoare la probleme economice, sociale sau de mediu cu care se confrunta tara noastra.

E vorba despre CNIPMMR CSR Awards, competitie organizata in premiera in Romania. Gala de premiere a avut loc pe 28 octombrie 2014, la Palatul Parlamentului, in cadrul unui eveniment de referinta pentru mediul de afaceri romanesc:Topul National al Firmelor Private din Romania 2014.

Au fost acordate 4 tipuri de premii, pentru cate 2 proiecte: unul al unui IMM si unul al unei companii mari (peste 250 de angajati). Va prezentam in continuare proiectele castigatoare:

Marele premii CNIPMMR CSR Awards


Marele premii au fost castigate de Holcim Romania (la categoria companie mare) si Samsung (la categoria IMM).

Proiectul cu care Holcim a obtinut cel mai mare punctaj din competitie se numeste “Scoala Zidarilor”. Este un program gratuit de calificare si certificare pentru zidari-tencuitori.
Timp de 6 zile, muncitorii in constructii pot participa la cursuri teoretice si practice, iar la final au posibilitatea sa dea un examen care le poate aduce o certificare de la Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Pana in primavara anului 2014, absolvisera cursurile 400 de zidari. Obtinerea calificarii vine in contextul in care, in Romania, 43.000 de oameni lucreaza in zidarie si domenii conexe, dar numai 5.900 sunt zidari calificati.

Evenimentul de inaugurare al programului Scoala Zidarilor
Evenimentul de inaugurare al programului Scoala Zidarilor

Samsung a castigat marele premiu la categoria IMM cu proiectul “Preparing today for the jobs of tomorrow”, un proiect de educatie digitala si orientare profesionala cu 3 componente:
  • un program de mentorat pentru liceeni, in cadrul caruia acestia pot invata notiuni de baza in utilizarea calculatorului si sunt indrumati in alegerea carierei;
  • un program de dotare a unor sali de clasa cu solutii hardware si software, cu ajutorul carora elevii vor avea acces la informatie in format digital, iar profesorii isi vor putea transforma orele in sesiuni interactive de lucru cu elevii;
  • un program prin care peste 350 de studenti vor invata sa dezvolte aplicatii Android si sa se pregateasca pentru o cariera in domeniul IT.
    Smart classroom, clasa dotata cu software si hardware de catre Samsung Romania
    Smart classroom, clasa dotata cu software si hardware de catre Samsung Romania

Premiile pentru cele mai bune parteneriate


Bancpost, cu proiectul "The No Project", si Kool Media & Advertising, cu proiectul “Parteneriat cu Asociatia Daruieste Aripi”, au fost companiile care s-au remarcat pentru numarul si calitatea implicarii partenerilor.

The No Project” este o campanie nationala de sensibilizare a publicului fata de traficul de persoane, prin intermediul unor evenimente artistice si sportive. In cadrul acesteia, Bancpost a colaborat cu Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane (ANITP), cu Asociatia pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare si Educatie (ADPARE) si cu eLiberare, doua organizatii non-profit care lupta impotriva traficului de persoane.

Prin parteneriatul cu “Daruieste Aripi”, Kool Media & Advertising din Constanta si-a propus sa ajute asociatia sa stranga fonduri pentru reconstructia si modernizarea unor sectii de copii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Pentru aceasta, a organizat 6 evenimente caritabile in care a implicat peste 30 de companii si institutii locale.

Premiile pentru Sustenabilitate


Pe langa marele premiu, Holcim Romania a mai castigat un premiu pentru sustenabilitate, cu un proiect de revalorificare a energiei termice reziduale la una dintre fabricile sale. Holcim a construit o instalatie care transforma caldura din procesul de fabricatie a cimentului in energie electrica, asigurand astfel 15% din cantitatea de energie necesara in procesul de productie.

La categoria IMM, cel mai sustenabil proiect a fost declarat cel al agentiei de publicitate Cubrain Studio. Este vorba despre proiectul “Donez Design”, un concept unic in Romania, prin care agentiile de publicitate ofera servicii de design pentru care percep doar 30% din costurile obisnuite, urmand ca restul de 70% sa fie donat unor cauze sociale alese de client.
Pana acum, alte 2 agentii de publicitate au adoptat conceptul, iar companii precum A&D Pharma, Fundatia Sensiblu, Holcim, Boromir, Asociatia George Ogararu, Avon, Whiskas si Teatrul Bulandra au ales sa-si lucreze in acest fel proiectele de design.

Premiile pentru Inovare


Hewlett Packard si MOL Romania sunt companiile care au folosit in cadrul proiectelor inscrise cele mai inovatoare procese, tehnologii, produse sau servicii pentru rezolvarea unor probleme economice, sociale sau de mediu.

Proiectul inscris de HP s-a numit “Smile Studio” si a fost desfasurat alaturi de Fundatia United Way. Acesta a constat in amenajarea unui spatiu pentru activitati de educare si recreere pentru copiii cu dizabilitati auditive si intelectuale din cadrul Scolii publice nr.1 pentru Copii cu Deficiente de Auz. In plus, angajatii HP au organizat cateva activitati de recreere pentru acesti copii.

MOL Romania a castigat cu “Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor”, o competitie de granturi prin care a finantat proiecte ONG din domeniul terapiei emotionale sau terapiei prin arta. De la debutul programului, in urma cu 5 ani, si pana acum, au beneficiat de sprijin 66 de ONG-uri. Acestea au desfasurat 90 de proiecte pentru un numar de peste 7.300 de copii cu deficiente, afectiuni cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2274

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Competitii CSR | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.