RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Proiecte castigatoare in competitia "Fondul Mega Image pentru Comunitate"

Proiecte castigatoare in competitia "Fondul Mega Image pentru Comunitate"

Descoperiti exemple de proiecte inspirationale despre cum pot fi rezolvate problemele comunitatilor din jurul nostru.

(05 feb 2014)

Fundatia Comunitara Bucuresti a anuntat castigatorii competitiei de granturi “Fondul Mega Image pentru Comunitate”. Un juriu independent a ales din peste 100 de proiecte pe cele 10 care au primit o finantare totala de 100.000 de lei.

Va prezentam in continuare cateva dintre acestea.

Scoala de mecanica de biciclete pentru tineri defavorizati


Nu mai este o surpriza pentru nimeni sa intalneasca pe strazile Bucurestiului tineri romi care cersesc sau care isi castiga traiul din “administrarea” parcarilor sau vanzarea florilor. Nu merg la scoala, nu au un loc de munca si nu se vor putea integra prea curand in societate.

Unii dintre acesti tineri locuiesc in casele abandonate din zona Carol. Tot in aceasta zona isi desfasoara activitatea si mesterii de la Bita Color , primul atelier de vopsit biciclete din Bucuresti.

Vazandu-i zilnic pe acesti tineri, cei de la Bita Color s-au gandit sa ii ajute. Cum? Vor organiza o serie de ateliere practice, unde ii vor invata pe 40 de tineri defavorizati meseria de mecanic si vopsitor de biciclete.

Atelierul Bita Color, unde cei 40 de tineri vor invata meseria de mecanic si vopsitor de biciclete
Atelierul Bita Color, unde cei 40 de tineri vor invata meseria de mecanic si vopsitor de biciclete

Program de integrare a copiiilor cu autism in scoli normale


In sectorul 3 din Bucuresti si in localitatile Otopeni si Voluntari exista multe cazuri de copii cu autism, insa nu si programe pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale acestora. Este concluzia la care au ajuns reprezentantii A.T.C.A. (Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata), o asociatie care asigura programe de terapie personalizata pentru copiii cu autism.

A.T.C.A. a venit cu o idee care ar putea rezolva o parte din problema: au gandit un program prin care sa integreze 16 dintre acesti copii in gradinitele normale din cele trei comunitati.

In urmatoarea perioada, 20 de cadre didactice si 10 voluntari vor invata, alaturi de specialistii A.T.C.A., tehnici si metode de lucru necesare in interactiunea cu persoanele autiste.

De asemenea, asociatia va organiza sesiuni de informare, in care parintii copiilor cu autism le vor impartasi altor parinti ce presupune lupta cu aceasta tulburare, dar si cum pot membrii comunitatii sa-i inteleaga si sa-i accepte pe cei care sufera de ea.

Atelier de terapie pentru copii cu autism, al Asociatiei A.T.C.A.
Atelier de terapie pentru copii cu autism, al Asociatiei A.T.C.A.

Meditatii pentru copii institutionalizati din cartierele bucurestene


Uneori locuind chiar si cate 8 intr-un apartament social, copiii institutionalizati din Bucuresti nu beneficiaza prea des de atentia unui adult. Ei nu stau singuri, insa asistentii sociali care le poarta de grija lucreaza in 3 sau 4 schimburi. Astfel, timpul pe care il petrec in aceste apartamente abia le este suficient pentru a face mancare si curatenie. De ajutor la teme sau activitati recreationale nu prea poate fi vorba.

Asociatia “Desenam Viitorul Tau! ” a remarcat problema si a propus un program prin care le ofera gratuit meditatii. Vor recruta 20 de voluntari, studenti sau profesori, pe care ii vor instrui, astfel incat acestia sa poata ajuta la teme pe cate doi copii.

In plus, voluntarii vor incerca sa informeze membrii comunitatilor din care provin copiii de ajutorul pe care acestia l-ar putea da. Cei interesati vor putea deveni la randul lor profesori sau vor putea dona pentru nevoile educationale ale copiilor.

Acestea sunt doar 3 dintre proiectele castigatoare. Au mai primit finantari de cate 10.000 de lei:
  • Asociatia Corporeanima, cu un eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca
  • Fundatia Policy Center for Roma and Minorities, cu o initiativa de consultanta a romilor din Ferentari, pentru a identifica problemele cu care se confrunta si solutii pentru ele
  • Asocialia Translucid, cu un eveniment cultural pentru locuitorii cartierului Berceni
  • Jean-Lorin Sterian, cu un festival de teatru de apartament
  • Fundatia Motivation Romania, cu un program de activitati recreationale pentru copiii cu dizabilitati institutionalizati din Bragadiru
  • Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei, cu o expozitie de fotografie
  • SoliDar, cu un centru comunitar pentru locuitorii din Otopeni

Puteti afla mai multe detalii despre proiectele castigatoare pe pagina de Facebook a Fundatiei Comunitare Bucuresti, cea care administreaza Fondul Mega Image pentru Comunitate.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


3330

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Educatie | Antreprenoriat social | Dezvoltare comunitara | Incluziune si diversitate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro