RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


 Programul "Creaza-ti mediul!", derulat de Holcim, a devenit materie optionala in scoli

Programul "Creaza-ti mediul!", derulat de Holcim, a devenit materie optionala in scoli

Ministerul Educatiei a decis introducerea programului "Creaza-ti mediul!" ca materie optionala pentru elevii din clasele III-VII.

(06 dec 2007)

Marti, 4 decembrie, Ministerul Educatiei a anuntat introducerea programului educational "Creaza-ti mediul!" in curriculumul national, ca materie optionala de studiu pentru elevii din clasele III-VII. Programul este derulat de Holcim, in parteneriat cu Fundatia Concept si Ministerul Educatiei.

Programul urmareste educarea si informarea tinerelor generatii despre importanta protectiei mediului inconjurator. Fiecare elev care va studia materia va primi un manual "Creeaza-ti mediul!" si un dictionar de termeni. De asemenea, odata cu introducerea programului in sistemul de invatamant, a fost creat si un ghid metodologic pentru profesori.

Pentru a descarca manualele, ghidul metodologic si dictionarul de termeni din programul "Creaza-ti mediul!", puteti accesa site-ul Fundatiei Concept.

Luminita OpreaLuminita Oprea, Communication Manager la Holcim Romania, declara: "Avizul dat de Ministerul Educatiei ne intareste convingerea ca initiativa noastra raspunde realmente nevoilor de informare ale tinerei generatii si o face intr-un mod adecvat si apreciat de formatori. Abordarea noastra a mizat pe gasirea unor cai atractive si interactive de raportare a tinerilor la mediul inconjurator".

Holcim a lansat programul "Creaza-ti mediul!" inca din 2004. Timp de 3 ani, programul a inclus peste 1300 de elevi, din 20 de scoli din toata tara.

Ghid profesoriProgramul a inclus:
  • Realizarea a 4 publicatii educationale;
  • Sedinte de lucru cu elevii;
  • Concursuri de creatie pe teme de mediu;
  • Realizarea site-ului www.ecoman.ro.
Site-ul ecoman.ro este un spatiu interactiv prin care copiii pot invata despre protectia mediului prin diferite jocuri. De asemenea, acesta prezinta informatii si sfaturi cu caracter educativ, pe intelesul elevilor.


5187

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Holcim Romania | Creeaza-ti mediul! |
Warning: Creating default object from empty value in /home/respsoc/public_html/components/com_e_news/e_news.html.php on line 313

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.