RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Primul centru de ingrijire paliativa din Bucuresti, construit cu finantare de la companii private

Primul centru de ingrijire paliativa din Bucuresti, construit cu finantare de la companii private

Centrul apartine fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, care va oferi anual servicii medicale gratuite pentru 2000 de pacienti cu boli incurabile

(24 sep 2014)

HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat recent primul centru de ingrijire a bolnavilor incurabili din Bucuresti. Acesta se afla pe strada Tamaioarei 121-123 si va deservi anual in jur de 2.000 de pacienti. Alti 19.000 vor beneficia de consultatii in ambulatoriu si la domiciliu.

Constructia centrului a inceput acum 5 ani si a presupus o investitie de peste 5 milioane de euro, donata de numeroase companii si persoane fizice. Finantatorii principali au fost GSK Romania si Fundatia Vodafone Romania, care au contribuit cu peste 500.000 de euro fiecare.

Insa, pentru ca centrul sa isi poata face si internari, cei de la HOSPICE mai au nevoie de 390.000 de euro, suma necesara completarii costurilor de functionare timp de 9 luni.

Serviciile de ingrijire paliativa, aproape inexistente in Romania


Un pacient aflat in stadii avansate ale unei boli incurabile are nevoie de mai mult decat de medicamente care sa ii amelioreze simptomele. Are nevoie de consiliere psiho-emotionala si spirituala, dar si de activitati sociale care sa ii ridice moralul.

In anul 1992, cand HOSPICE Casa Sperantei a fost infiintata la Brasov, conceptul de “ingrijire paliativa” nu era cunoscut in Romania. De atunci, fundatia a reusit sa ofere gratuit sprijin pentru peste 13.500 de pacienti si familiile lor.

Numarul celor care au nevoie de astfel de servicii este insa mult mai mare. Conform estimarilor OMS, doar in capitala este vorba despre peste 15.000 de persoane. Dintre acestea, doar 9% beneficiaza de servicii specializate.

Este motivul pentru care HOSPICE Casa Sperantei a initiat proiectul de constructie al centrului de ingrijire paliativa in Bucuresti.

Dotarile centrului, la cele mai inalte standarde


Centrul HOSPICE din Bucuresti are o suprafata de 3.421 de metri patrati, dispusi pe 3 niveluri.

Cladirea centrului HOSPICE din Bucuresti
Cladirea centrului HOSPICE din Bucuresti

In incinta centrului, au fost amenajate 2 unitati, una pentru adulti si cealalta pentru copii. In total, exista 23 de paturi, care vor permite aproximativ 700 de internari pe an.

2 dintre saloanele centrului HOSPICE din Bucuresti
2 dintre saloanele centrului HOSPICE din Bucuresti

Echipele care vor lucra in centru vor putea face pana la 8.000 de consultatii in ambulatoriu si alte 11.000 de vizite la domiciliu, pentru pacientii care nu se pot deplasa. In plus, se vor organiza activitati recreative in centrul de zi al unitatii, unde se pot programa peste 5.000 de vizite anual.

Pe langa serviciile clinice, centrul va gazdui si activitati de formare teoretica si practica a personalului medical specializat in ingrijire paliativa.

Contributia companiilor, mai mult decat financiara


La construirea centrului HOSPICE din Bucuresti, au contribuit financiar peste 70 de companii si persoane fizice. Dintre companii, contributii substantiale, de peste 100.000 de Euro, au mai oferit: Amgen, BCR, Geberit, Lawsons, PRO TV, Raiffeisen Bank, Rompetrol si Global Worth.

Pe langa finantarea din cadrul acestui proiect, sponsorii principali, GSK Romania si Fundatia Vodafone Romania, au sustinut cauza HOSPICE inca de la inceputuri: de 12, respectiv 8 ani.

In anul 2009, Patrick Desbiens, fost director general al GSK Romania, a infiintat un comitet care urma sa se ocupe de strangerea de fonduri pentru construirea unui centru HOSPICE in Bucuresti. Din acest comitet, denumit “Honorary Patrons of Hope”, fac parte reprezentanti ai HOSPICE, diplomati, oameni de afaceri, filantropi si manageri din Romania.

O parte dintre acestia au fost prezenti si la evenimentul de inaugurare al centrului. Este vorba despre personalitati precum Ducesa de Norfolk, HIRH Dominic de Habsburg, Printesa Marina Sturdza si Graham Perolls, presedintele fondator al HOSPICE Casa Sperantei.

Festivitatea de inaugurare a centrului HOSPICE din Bucuresti
Festivitatea de inaugurare a centrului HOSPICE din Bucuresti


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

9195

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


GSK Romania | Sanatate | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro