RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Prima editie a conferintei dedicata investitorilor in sectorul fotovoltaic

Prima editie a conferintei dedicata investitorilor in sectorul fotovoltaic

Evenimentul organizat de Transelectrica si publicatia The Diplomat Bucharest va avea loc pe 4 octombrie la Bucuresti.

(24 sep 2012)

Transelectrica si publicatia The Diplomat Bucharest organizeaza pe 4 octombrie la Bucuresti, prima editie a conferintei  pe tema investitiilor in sectorul fotovoltaic, Photovoltaic Investment Forum 2012 .
Photovoltaic Investment Forum 2012
Evenimentul reuneste directori de companii din domeniul energiei solare, analisti, investitori, dar si reprezentanti ai autoritatilor. Printre speakerii care vor fi prezenti la eveniment se afla: Marius Mateescu (Manager General CN Transelectrica), Rodin Traicu (Secretarul de Stat in Ministerul Economiei), Niculae Havrilet (Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei - ANRE), Gabriel Mihai (Head of Corporate la UniCredit Leasing), Ioana Gheorghiade (Director Executiv al Diviziei de Finantari de Proiecte BCR – Erste) etc. (Vezi lista completa aici ).

Conferinta va cuprinde patru sesiuni de discutii si prezentari.
  • Prima sesiune se va concentra pe constrangerile legale existente in Romania in sectorul fotovoltaic. De asemenea, va fi prezentata situatia actuala a pietei de energie, precum si planurile Transelectrica de a-si extinde reteaua si de a o conecta la parcurile solare.
  • In cea de-a doua sesiune vor fi prezentate modalitati de finantare a proiectelor fotovoltaice in Romania. Participantii vor putea afla, printre altele, care sunt conditiile de accesare a unui imprumut bancar, ce granturi exista in Romania pentru sectorul energiei din surse regenerabile sau ce asteptari de recuperare a investitiei (“return of investments”) exista in cazul unui parc solar in Romania.   Panouri solare
  • A treia sesiune va include prezentari ale furnizorilor de echipamente tehnologice folosite in sectorul fotovoltaic. Acestia vor vorbi despre costurile echipamentelor necesare dezvoltarii unui astfel de proiect, precum si noile solutii la nivel tehnologic de a creste eficienta unei ferme fotovoltaice.   
  • In cadrul celei de-a patra sesiuni vor fi prezentate studii de caz despre parcurile fotovoltaice implementate in Romania, provocari si oportunitati de dezvoltare a unui astfel de proiect. 
Evenimentul este organizat in parteneriat cu compania de avocatura Wolf Theiss si va avea loc la Crowne Plaza Hotel.

Inscrierile se fac pana pe 2 octombrie pe site-ul   evenimentului prin completarea unui formular, iar taxa de participare este de 149 de euro (plus TVA).


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2110

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro