RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Premiera: marii producatori auto le cer furnizorilor sa fie mai sustenabili

Premiera: marii producatori auto le cer furnizorilor sa fie mai sustenabili

14 companii au semnat un acord referitor la asteptarile pe care le au de la furnizori in domenii precum etica, drepturile omului si mediu.

(01 apr 2014)

Cei mai mari producatori de automobile din lume au ajuns pentru prima data la un acord referitor la asteptarile in materie de sustenabilitate pe care le vor avea de acum inainte de la toti furnizorii de pe lantul valoric al produselor fabricate.

Acordul a fost semnat de: BMW Group, Chrysler Group LLC., Daimler, Fiat S.p.A., Ford, GM, Honda, Jaguar/Land Rover, PSA Peugeot Citroen, Scania, Toyota, Volkswagen, Volvo Cars si Volvo Group.

Companiile le cer atat furnizorilor directi, cat si celor subcontractati sa respecte principii referitoare la:
 • etica in afaceri

  Trebuie ca furnizorii sa respecte legile locale referitoare la anti-coruptie, practici anti-competitive, protectia proprietatii intelectuale, protectia datelor cu caracter personal, controlul exporturilor si evitarea conflictelor de interese.
 • protectia mediului

  Furnizorilor li se cere sa respecte standardele de design, dezvoltare, distributie, utilizare si reciclare impuse de legislatiile nationale. In plus, acordul le recomanda sa ia masuri suplimentare pentru reducerea amprentei de carbon pe care o genereaza produsele lor de-a lungul ciclului de viata.

  Printre masuri, sunt mentionate: reducerea consumului de energie si de apa, a emisiilor de gaze cu efect de sera; cresterea folosirii energiilor regenerabile; imbunatatirea gestionarii deseurilor; instruirea angajatilor pentru a facilita implementarea masurilor.
 • drepturile omului si asigurarea unor conditii de munca adecvate

  Acordul ii obliga pe furnizori sa nu angajeze persoane sub varsta legala; sa acorde salarii corecte si sa plateasca orele suplimentare; sa nu oblige pe nimeni la munca fortata si sa respecte programul de lucru; sa asigure conditii adecvate de munca, prin care sa garanteze sanatatea si siguranta angajatilor; sa permita angajatilor sa se asocieze pentru a-si apara drepturile; sa nu hartuiasca sau sa discrimineze angajatii.
Prevederile acordului au fost stabilite de cele 14 companii, impreuna cu doua asociatii specializate in CSR, “The Automotive Industry Action Group” (AIAG) si “CSR Europe”.

Puteti consulta intregul acord pe site-ul CSR Europe.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2581

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Tendinte CSR | Achizitii responsabile | Drepturile omului

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro