RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Petromidia - prima rafinarie din Romania atestata conform standardelor europene de mediu

Petromidia - prima rafinarie din Romania atestata conform standardelor europene de mediu

Rompetrol si KazMunayGaz au investit 1,3 miliarde de USD pentru modernizarea si alinierea instalatiilor rafinariei la normele europene.

(04 sep 2013)

Rafinaria Petromidia, apartinand Rompetrol Rafinare, si-a aliniat instalatiile de productie la standardele europene de mediu. Grupul Rompetrol si KazMunayGaz au investit in total peste 1,3 miliarde de USD pentru modernizarea instalatiilor rafinariei, cresterea capacitatii de prelucrare precum si cresterea gradului de protectie a mediului. Petromidia

Rafinaria a primit recent de la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta o autorizatie integrata de mediu, valabila 10 ani. Aceasta atesta faptul ca operarea instalatiilor de pe platforma Petromidia se realizeaza in conformitate cu cele mai ridicate standarde de performanta si de protectia mediului. De asemenea, aceasta stabileste si conditiile de functionare a activitatilor, respectiv: nivelul emisiilor in aer, apa si sol, masurile de gestionare a deseurilor etc.

Astfel, conform reprezentantilor rafinariei, aceasta a devenit prima unitate de profil din Romania atestata conform normelor europene, dupa ce a incheiat perioada de tranzitie stabilita in baza obligatiilor asumate de Romania in procesul de negociere cu Comisia Europeana.

Sorin Graure, directorul general Rompetrol RafinareSorin Graure, directorul general Rompetrol Rafinare, spune despre prioritatile legate de protectia mediului ale rafinariei Petromidia “Suntem constienti de importanta pe care o are protejarea mediului inconjurator in desfasurarea activitatilor noastre. De aceea, actionam ca un membru responsabil al societatii, respectand reglementarile romanesti si europene in acest domeniu. Prioritatea platformei Petromidia consta in cresterea gradului de protejare a Marii Negre si a Lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunarii si a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum si a localitatilor din Dobrogea

In prima jumatate a acestui an, Rompetrol Rafinare a realizat lucrari tehnologice in valoare de peste 55 milioane USD, care au constat in:
  • Revizia si modernizarea echipamentelor in acord cu noua capacitate de procesare a rafinariei
  • Cresterea gradului de siguranta in functionarea instalatiilor
  • Realizarea unor proiecte de protectia mediului, conform legislatiei nationale si europene

De asemenea, compania a finalizat modernizarea instalatiei de cocsare cu un rol important in respectarea normelor de protectia mediului. Investitia a fost de aproximativ 53 milioane USD.

Petromidia este cea mai mare rafinarie din tara care asigura peste 40% din capacitatea de rafinare a Romaniei. Aceasta este aliniata la standardele BAT (Best Available Technologies).


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


2476

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro