RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Petrom si-a publicat raportul de sustenabilitate pe anul 2012

Petrom si-a publicat raportul de sustenabilitate pe anul 2012

Raportul este realizat conform standardului international GRI, fiind o premiera pentru o companie din sectorul energetic din Romania.

(08 sep 2013)

Petrom si-a publicat Raportul de Sustenabilitate corespunzator anului 2012. Raportul este realizat conform standardului international Global Reporting Initiative (GRI), fiind o premiera pentru o companie din sectorul energetic din Romania. Raport de Sustenabilitate al Petrom

Raportul furnizeaza date referitoare la operatiunile desfasurate de Petrom in Romania, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria si Kazakhstan si include segmentele de activitate: Explorare si Productie (E&P), Gaze si Energie (G&E) si Rafinare si Marketing (R&M).

Documentul este structurat in 3 parti:

Prima parte prezinta viziunea companiei referitoare la responsabilitatea sociala si strategia de CSR. Abordarea companiei privind dezvoltarea durabila este reprezentata prin conceptul “Resourcefulness ” care reuneste 3 domenii de interes: “Eco-eficienta” - angajamentul pentru managementul mediului inconjurator, “Eco-inovatie” - angajamentul pentru noi energii alternative combustibililor fosili, si “Educatie pentru dezvoltare”. In fiecare domeniu, raportul descrie modul in care au fost integrate aspecte sociale, economice si de mediu in activitatea desfasurata.

Cea de-a doua parte include informatii despre performanta si politicile de sustenabilitate din 7 domenii, selectate in functie de relevanta (“materiality”) pentru activitatea companiei. Acestea sunt: Sanatatea, siguranta si securitatea, Managementul mediului, Drepturile omului, Diversitatea si resursele umanepetrom_resourcefulness_th.jpg, Implicarea partilor interesate si relatia cu comunitatea, Conformitatea si etica in afaceri, Sistemele si politicile de management.

Ultima parte cuprinde obiective si performante cantitative. Rezultatele de sustenabilitate sunt raportate in functie de indicatori absoluti.

Iata cateva dintre rezultatele companiei pe anul 2012:

  • In ceea ce priveste mediul, Petrom a redus emisiile de CO2 cu 24.000 de tone in 2012, datorita unor proiecte de reducere a consumului propriu de energie si a emisiilor, respectiv “Gas to Power” (G2P) si “Combined Heat and Power” in care a investit 8 milioane de euro.
  • Datorita imbunatatirii sistemelor de gestionare a apelor uzate, volumul de apa reziduala a scazut cu 50%, fata de anul 2007. De asemenea, consumul total de apa a fost redus cu aproxiamtiv 34%, comparativ cu anul 2010. 
  • petrom_mediu_th.jpg Tot anul trecut, compania a investit 530 de milioane de euro in centrala pe gaze de la Brazi. Conform raportului, aceasta foloseste solutii tehnologice de ultima generatie care indeplinesc standardele UE de mediu si contribuie la reducerea emisiilor. A fost pusa in functiune in 2012 si poate asigura 8-9% din necesarul de electricitate al Romaniei.
  • Pentru a creste performanta de mediu au fost organizate campanii de constientizare si sesiuni de instruire in randurile angajatilor. Peste 400 de persoane au participat la cele aproximativ 6.000 de ore de training si ateliere de lucru.
  • In domeniul sanatatii si sigurantei in munca, peste 10.000 de angajati ai companiei au fost instruiti, iar alti 2.000 au urmat, anul trecut, cursuri de prim-ajutor. Pentru a sprijini bunastarea mentala a angajatilor, Petrom ofera consiliere psihologica permanenta printr-o linie telefonica de urgenta.
  • In ceea ce priveste drepturile omului, raportul mentioneaza ca 95,7% dintre angajati sunt reprezentati de un sindicat sau de un comitet de lucru.  
  • In domeniul diversitatii si dezvoltarii resurselor umane, conform raportului,  Petrom a investit 10 milioane de euro in 560.000 de cursuri de instruire si dezvoltare profesionala a angajatilor. In medie, acestia au beneficiat de 21 de ore de instruire pe an.
  • Raportul mentioneaza ca 99% dintre angajati sunt din comunitatea locala, inclusiv pe pozitii de management. In 2012, au fost recrutati 98 de noi absolventi. In ceea ce priveste diversitatea de gen, din totalul angajatilor 23% sunt femei, iar 77% sunt barbati.
  • Compania a desfasurat programe dedicate mediului, sanatatii sau cauzelor sociale in peste 100 de comunitati locale din Romania, avand aproximativ 12.000 de beneficiari directi.
  • Peste 2.400 de voluntari au fost implicati in proiecte de dezvoltare comunitara in comunitatile in care Petrom are operatiuni.

Raportul poate fi citit integral si descarcat de pe site-ul Petrom.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3876

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro