RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Petrom: castigatorii competitiei "Scoala lui Andrei", editia 2011

Petrom: castigatorii competitiei "Scoala lui Andrei", editia 2011

Anul acesta, compania a desemnat 11 proiecte de implicare in comunitate castigatoare, pe care le va finanta cu suma totala de 55.000 euro.

(06 iul 2011)

Petrom a finalizat cea de-a treia editie a proiectului “Scoala lui Andrei”, o competitie nationala de proiecte pe teme de protectia mediului si de implicare civica, adresata scolilor generale. Compania va finanta implementarea proiectelor castigatoare cu suma totala de 55.000 euro.

Desfasurarea competitiei


Competita s-a desfasurat in perioada 9 mai - 20 iunie pe www.taraluiandrei.ro (sectiunea “Scoala”) si a reusit sa implice peste 10 mii de elevi si profesori coordonatori. Organizati in echipe, acestia au propus solutii pentru probleme reale din domeniile Mediu, Educatie & Cultura si Implicare in comunitate.

In total, au fost inscrise 362 de proiecte.

Pe toata perioada competitiei, vizitatorii site-ului TaraluiAndrei.ro au putut vota inivitativa preferata. Aceste optiuni au contribuit in proportie de 30% la punctajul obtinut de fiecare echipa. Restul de 70% a provenit din evaluarile unui juriu.

La final, au fost desemnate 11 echipe castigatoare. Acestea vor primi cate 5.000 de euro si consultanta din partea Petrom pentru implementarea proiectelor. Scolile din care fac parte echipele castigatoare vor fi dotate cu cate un sistem de videoproiectie, iar profesorii care au coordonat aceste echipe vor primi laptopuri. In plus, 400 de elevi vor merge in Tabara din Tara lui Andrei, in perioada 24 iulie - 27 august.  

Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare - Petrom, spune despre proiectele castigatoare:

Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare - PetromAm fost placut surprinsa ca scoala romaneasca simte nevoia sa se intoarca spre traditie, spre cultura locala. Foarte multe propuneri pentru muzee etnografice, de promovare a culturii si a valorilor noastre, dar si idei excelente de antreprenoriat care m-au facut mai optimista in privinta viitorului acestei tari . Copiii nostri pot da o lectie oricarui lider din aceasta tara, iar dascalii lor merita tot respectul nostru pentru ca-i sprijina! Chiar daca au primit finantare doar 11 proiecte, vom incerca sa le sprijinim si pe celelalte sa devina realitate. Bravo lor!

Promovarea competitiei


Ca si in anii trecuti, Petrom a trimis un pachet de direct mailing in atentia directorilor dintr-un numar de 5.000 de scoli generale din tara. Pachetul a inclus o invitatie de participare, detaii despre regulament si un poster pentru informarea elevilor.

Organizatorii au mai folosit o alerta pe e-mail, care a ajuns la toti abonatii site-ului TaraluiAndrei.ro si la profesorii care au participat la editiile anterioare ale competitiei.

In plus fata de anii trecuti, Petrom si-a implicat angajatii din teritoriu in campania de informare. Acestia au mers in special in scolile din mediul rural, unde accesul la internet este limitat, pentru a le vorbi profesorilor si elevilor despre competitie.  

Intern, compania si-a informat angajatii printr-un newsletter si prin intermediul site-ului Petrom.

Proiectul a beneficiat si de o importanta campanie de ATL. Aceasta a inclus spoturi TV si radio, precum si bannere postate pe site-uri educationale.

Spot radioBanner online
Banner online


3581

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Scoala lui Andrei (editia 2009) | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro