RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Petrom a premiat 103 olimpici nationali si internationali

Petrom a premiat 103 olimpici nationali si internationali

Prin programul "Olimpicii Petrom", ajuns la cea de-a 28-a editie, au fost premiati, pana in prezent, 2.500 de tineri olimpici.

(29 mai 2012)

Petrom a premiat, pe 28 mai, 103 tineri olimpici ai caror parinti lucreaza in industria petroliera. Actiunea face parte din programul “Olimpicii Petrom” initiat in urma cu 15 ani de catre Sindicatul National “Petrom Energie”.

In cadrul programului se organizeaza, anual, cate doua Gale de premiere: una in apropierea Zilei Internationale a Copilului (1 iunie) si una in perioada sarbatorilor de iarna. Valoarea totala a sprijinului oferit anul acesta de Petrom tinerilor olimpici este de 90.000 euro. 
Atelier de dans in cadrul proiectului
Pe 28 mai, la cea de-a 28-a editie, Petrom a premiat 103 de copii ai angajatilor sai care au avut rezultate foarte bune la concursuri nationale si internationale in diverse domenii. Fiecare olimpic a primit in cadrul Galei de premiere o diploma de merit si suma de 400 lei.

Premiile au fost acordate in 4 categorii:
  •   Sport”: 25 de premii.
  •   “Stiinta si tehnologie”:  29 de premii.
  •   “6 Special”: (limbi straine, limba romana, filosofie, istorie, ecologie, biologie, geografie):  7 premii.
  •   “Arta”: 43 de premii.
Pe langa aceste premii, programul ofera in fiecare an burse lunare de 2.000 de lei, pe care tinerii trebuie sa-i investeasca in dezvoltarea lor profesionala. Beneficiarii acestor burse sunt elevii si studentii care au obtinut premii din partea programului timp de 5, respectiv 3 ani, consecutiv. De asemenea, in perioada in care sunt bursieri, acestia trebuie sa se implice intr-un proiect de responsabilitate sociala.  

Spre exemplu, in 2009, o echipa de 20 de olimpici a initiat proiectul “Caravana Cunoasterii”, prin care premiantii Petrom organizeaza pentru elevii din tara ateliere in diverse domenii. Pana in prezent, peste 2.500 de elevi au participat la atelierele tematice de fizica, geografie, chimie, psihologie, business sau dans.
Afis Caravana Cunoasterii
La aceasta editie, proiectul ofera, in plus, si ateliere stiintifice destinate scolilor: "Scoala de Vara de Cunoastere" si "Conferinta de Cunoastere". In cadrul acestora vor fi abordate subiecte legate de cariera, stiinta si tehnologie, viitorologie sau relatia omului cu mediul inconjurator. Astfel, proiectul isi propune dezvoltarea unor abilitati precum: inovatia, creativitatea, spiritul de initiativa, afirmarea personala, lucrul in echipa, etc.

Diana Nitescu, coordonatorul proiectului “Olimpicii Petrom” spune despre acest proiect: “Misiunea noastra, aceea de a-i sprijini pe acesti elevi talentati, este continuata de o parte dintre ei. Ne bucura enorm sa vedem cum Olimpicii Petrom se sprijina intre ei.”

In prezent, multi dintre beneficiarii programului studiaza sau profeseaza in mari centre universitare ale lumii: Columbia University, Indiana University,  Harvard University, Edinburgh University,  Manchester University, etc.


Material realizat de Monica Marincas,  Redactor Responsabilitatesociala.ro.3654

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom |

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro