RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Petrom a implicat peste 2.600 de voluntari in proiectele comunitare derulate in 2012

Petrom a implicat peste 2.600 de voluntari in proiectele comunitare derulate in 2012

Dintre acestia, 1.020 au fost angajati ai companiei, premiati in decembrie prin concursul "Voluntarii anului".

(02 ian 2013)

Peste 2.600 de voluntari s-au implicat in proiectele de dezvoltare comunitara desfasurate de Petrom in 2012. Dintre acestia, 1.020 au fost angajati ai companiei, numar dublu fata de cei care au participat anul trecut la actiunile de voluntariat.
 Voluntari Petrom
Pentru ca voluntariatul este o componenta importanta a programelor de dezvoltare comunitara ale Petrom, compania deruleaza in fiecare an proiecte care ofera angajatilor oportunitati de a se implica in comunitate. In 2012, acestia au putut participa la Campionatul de Voluntariat, la actiunile de plantare din Tara lui Andrei si la campania Fii si tu Mos Craciun.
  • Campionatul de Voluntariat a fost un proiect prin care Petrom si-a propus sa aduca mai aproape angajatii din toata tara de comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea. 420 de angajati au voluntariat in cinci comunitati din Romania. Fiecare actiune a fost stabilita in functie de nevoile specifice zonei, in urma unor consultari cu autoritatile locale si cu reprezentanti ai comunitatii.
  • Plantari in Tara lui Andrei Prin plantarile din ”Tara lui Andrei”, au fost saditi, in acest an, 102.000 de copaci pe 16 hectare din 5 judete. La actiuni au participat peste 2.250 de voluntari: 600 de angajati Petrom si 1.650 oameni din comunitate.
  • In cadrul proiectului Fii si tu Mos Craciun, peste 400 de copii din comunitatile Petrom s-au bucurat de contributiile voluntare ale angajatilor Petrom.
Un studiu realizat de Cult Market Research pentru Petrom la finalul Campionatului de Voluntariat a aratat ca interesul fata de programele de implicare in comunitate a crescut in randurile angajatilor. 97% dintre respondenti intentioneaza sa revina ca voluntari, iar 94% sunt interesati de actiunile de implicare in comunitate ale companiei. Principala motivatie pentru care angajatii Petrom participa la activitati de voluntariat este dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, urmata de dorinta de a invata, dezvoltare personala, dragostea pentru oameni si natura.

Voluntarii anului in Petrom


Angajatii Petrom premiati la Gala Nationala a Voluntarilor La finalul anului, angajatii au fost recompensati in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor, unde Petrom a fost partener strategic. Castigatorii concursului intern "Voluntarii anului" au fost desemnati prin vot public de catre ceilalti angajati (30%) si prin evaluarea nominalizatilor de catre un juriu alcatuit din specialisti din sectorul non-guvernamental si reprezentanti Petrom (70%).

Castigatorul la sectiunea Voluntarul anului a fost Gabriel Marian Radu, Sef Birou Administrativ Zona de productie V Moesia Nord, iar la sectiunea Echipa de Voluntari ai Anului a fost aleasa echipa “Verde de Bolintin Vale”. Voluntarul anului a participat si a coordonat actiuni de plantare, ecologizare, a vopsit si a ajutat la repararea grupurilor sanitare din scoli. Cele 9 persoane care au alcatuit echipa “Verde de Bolintin Vale” au plantat copaci, au lucrat cu copii din scoli generale si isi propun sa continue si anul viitor actiunile initiate in 2012.


Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.


2788

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Voluntariat

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro