RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Petrom - 1,2 milioane de euro pentru echipamente speciale de interventie in situatii de urgenta

Petrom - 1,2 milioane de euro pentru echipamente speciale de interventie in situatii de urgenta

Echipamentele donate autoritatilor pentru gestionarea dezastrelor au fost prezentate in cadrul unui eveniment cu demonstratii.

(09 oct 2012)

Petrom a donat Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U), echipamente speciale pentru interventie in valoare de 1,2 milioane de dolari. Noile echipamente vor fi folosite la gestionarea celor peste 200.000 de situatii de urgenta cauzate anual de incendii, inundatii, inzapeziri sau probleme medicale.
Demonstratie deszapeziri
Acestea au fost prezentate recent de catre echipajele I.G.S.U, in cadrul unui eveniment special cu demonstratii, organizat la Petrom City.

Astfel, au fost achizitionate:
  • 5 vehicule speciale de interventie pe apa, uscat si pe terenuri accidentate sau cu accesibilitate redusa. Datorita acestor echipamente, actiunile de interventie vor fi mai rapide si vor avea costuri mai reduse.
  • 10 corturi gonflabile cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane. Acestea pot proteja atat personalul specializat, cat si victimele diferitelor dezastre.
  • 2 bucatarii mobile pentru prepararea hranei pentru personalul care desfasoara misiuni de salvare in zone afectate de dezastre.
  • 400 de seturi de echipamente de protectie pentru pompieri care vor fi folosite de catre angajatii I.G.S.U. din judetul Buzau. Demonstratie incendiu
  • Echipamente pentru descarcerare in caz de cutremur, care permit accesul in zonele dificile si reduc timpul de interventie. Acestea se folosesc in interventii complexe, in descarcerari grele pentru salvarea persoanelor.
  • Echipamente de deszapezire pentru situatii de urgenta. 
Petrom a facut aceste donatii din cauza situatiei dificile din aceasta iarna, din anumite zone ale tarii. Astfel, in perioada ianuarie-februarie, 60.000 de persoane au fost izolate in locuintele proprii, iar alte 3.500 au fost blocate in vehicule sau trenuri in 500 de localitati, conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U). La inceputul anului, echipajele I.G.S.U. au desfasurat peste 15.800 de interventii in care au transportat persoane din zone izolate, au aprovizionat cu alimente de prima necesitate sau au deblocat circulatia rutiera si feroviara.

Bilantul situatiilor de urgenta 2012

Mariana Gheorghe, CEO Petrom spune ca: “Anul acesta am contribuit semnificativ la consolidarea capacitatii nationale de gestionare a situatiilor de urgenta cu echipamente care suplinesc nevoi indispensabile in salvarea de vieti. Reconfirmam, astfel, angajamentul fata de Romania, fata de comunitatile in care ne desfasuram activitatea si fata de partenerii nostri.”

Incepand cu 2007, Petrom a alocat aproape 3 milioane de euro in proiecte de sustinere a I.G.S.U in gestionarea situatiilor de urgenta: proiectul de extindere a retelei de telemedicina de urgenta la nivel national, programe de educatie pentru preventia situatiilor de urgenta sau proiecte de reabilitare a caselor distruse in urma inundatiilor.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

2140

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom |

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro