RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Peste 5.500 de becuri economice donate de Enel

Peste 5.500 de becuri economice donate de Enel

Aflati cum si-a propus compania sa contribuie la eficientizarea energetica a gospodariilor din comunitati defavorizate din Romania.

(30 iun 2015)

Enel Romania a donat recent peste 5.500 de becuri economice locuitorilor din comuna Prundu, judetul Giurgiu. Actiunea face parte dintr-un program de eficientizare energetica initiat in 2011, prin care compania si-a propus sa inlocuiasca becurile incandescente din gospodarii situate in comunitati defavorizate cu unele noi, economice.

Din 2011 si pana in 2014, a inlocuit becuri in peste 6.500 de gospodarii. Astfel, a redus consumul de energie pe plan local cu 10-15%, ceea ce inseamna o economie anuala de aproximativ 90 de lei pentru fiecare gospodarie.

In acelasi timp, comunitatile si-au micsorat impactul asupra mediului inconjurator, iar compania a reciclat toate becurile incandescente colectate, cu ajutorul asociatiei Recolamp.

Cum s-a desfasurat actiunea de la Prundu


Prundu este ce-a de-a cincea localitate dotata de Enel cu becuri economice. Actiuni similare au mai avut pana acum loc in comunele Izvoarele (judetul Giurgiu), Valea Ciorii (judetul Ialomita), Tortoman (judetul Constanta) si Colibasi (judetul Giurgiu).

In dimineata zilei de 26 iunie 2015, reprezentantii companiei au plecat spre Prundu cu pachete care contineau becuri economice, dar si cu alte premii surpriza. Locuitorii comunei fusesera informati de actiunea de inlocuire a becurilor, dar si de posibilitatea de a participa la o tombola si la diverse activitati artistice.

Anuntul actiunii de inlocuire a becurilor


Au venit peste 1.300 de familii, iar, in pauzele dintre reprezentantiile artistice, angajatii Enel au distribuit 5.520 de becuri. In plus, i-au informat pe participanti:
  • ce beneficii au daca folosesc becuri economice: cat economisesc si cat de rezistente sunt aceste becuri;
  • cum isi pot reduce consumul de energie electrica, prin intermediul unor actiuni simple precum scoaterea incarcatorului din priza atunci cand acestea nu incarca niciun dispozitiv sau dezghetarea periodica a congelatorului;
  • ce beneficii are folosirea becurilor economice asupra mediului inconjurator etc..
Actiunea de schimbare a becurilor incandescente cu unele economice

Pe langa becuri, locuitorii au primit si pliante cu toate aceste informatii, iar cei mai norocosi au castigat electrocasnice, in cadrul tombolei organizate. Compania estimeaza ca locuitorii din comuna Prundu vor economisi de acum inainte peste 100.000 de RON in fiecare an.

Pliantul distribuit localnicilor
Pliantul distribuit localnicilor

De ce organizeaza Enel astfel de actiuni


Prin intermediul acestui program, Enel si-a propus sa contribuie la imbunatatirea eficientei energetice la nivel national. Acest obiectiv vine in contextul in care, in toamna anului trecut, Romania si celelalte state membre UE si-au asumat cresterea eficientei energetice cu 27% pana in 2030, raportat la nivelul din 1990.

Conform Strategiei Energetice Nationale publicate in 2014, doar doar in cazul cladirilor exista un potential de reducere a consumului de energie cu peste 40%. Prin urmare, educarea populatiei in acest sens este un prim pas in atingerea obiectivelor nationale.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1996

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Implicare in comunitate | Protectia mediului

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro