RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Orange: voluntariat pentru reciclarea telefoanelor si educatia alternativa a tinerilor

Orange: voluntariat pentru reciclarea telefoanelor si educatia alternativa a tinerilor

Aflati rezultatele unei actiuni de voluntariat desfasurate de angajatii Orange, alaturi de coordonatorii unui program al organizatiei ARC.

(27 nov 2014)

Orange Romania a anuntat recent rezultatele unei actiuni de voluntariat organizate de angajatii sai pentru finantarea unui program al Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC). Este vorba despre YouthBank, o initiativa de educare alternativa a tinerilor.

Compania a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca va dona pentru acest program 3 euro pentru fiecare telefon sau dispozitiv mobil vechi predat spre reciclare de catre consumatori, in Orange Shop-uri, in perioada 3-14 noiembrie.

Pentru a asigura succesul campaniei, angajatii Orange si coordonatorii YouthBank s-au mobilizat si au reusit sa stimuleze consumatorii sa predea in jur de 1.100 de dispozitive. La final, Orange a donat 3.200 de euro pentru finantarea activitatilor YouthBank in Mures, Reghin si Bucuresti, localitatile in care voluntarii YouthBank au avut cea mai mare implicare in campania de colectare.

Despre YouthBank, proiectul finantat de Orange


YouthBank este o initiativa prin care ARC le ofera liceenilor cu varste cuprinse intre 15 si 20 de ani oportunitati de voluntariat si de dezvoltare personala, incurajandu-i sa isi dezvolte spiritul civic si sa devina cetateni responsabili.

Programul a fost implementat pentru prima data in Cluj-Napoca, in anul 2006, iar de atunci a fost extins in alte 14 orase din tara: Alba Iulia, Bucuresti, Constanta, Odorheiu Secuiesc, Timisoara, Iasi, Tirgu-Mures, Baraolt, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Bacau, Fagaras si Ploiesti.

Puteti urmari in continuare un material video in care tinerii YouthBank-eri, asa cum isi spun ei, povestesc despre experientele din cadrul programului:Ecourile campaniei de reciclare in mediul online


Indemnul companiei Orange de a recicla pentru a sustine YouthBank a fost preluat de mai multe publicatii online, dar si de unii bloggeri. Dintre acestia, amintim: Antena1, Forbes, Gandul, EvenimentulZilei, CSID, Vlad Petreanu si Unica. O parte dintre aparitii au fost platite.

O actiune de sustinere mai inedita a fost cea a bloggerului Toma Nicolau. Acesta s-a oferit sa trimita un curier care sa ridice telefoanele vechi direct de la casele cititorilor sai, ca apoi el sa le predea personal la un OrangeShop.

Articolul de pe blogul lui Toma Nicolau


Actiunea de voluntariat s-a desfasurat in cadrul  “Saptamanii Voluntariatului”, o initiativa a Grupului Orange care are loc anual, la nivel global.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2728

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Voluntariat | Educatie | Reciclare

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro