RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Orange si Salvati Copiii: ateliere de educatie digitala gratuite, prin "Scoala Altfel"

Orange si Salvati Copiii: ateliere de educatie digitala gratuite, prin "Scoala Altfel"

Elevii din Bucuresti pot participa la ateliere, daca profesorii lor isi inscriu clasele in program pana pe 20 martie 2015.

(17 mar 2015)

Orange Romania si Salvati Copiii Romania vor organiza in Bucuresti, cu ocazia saptamanii "Scoala Altfel" (6-10 aprilie), o serie de ateliere de educatie digitala pentru copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani. Timp de 2 ore, elevii vor invata cum sa foloseasca tehnologia si cum sa se fereasca de eventuale pericole prezente pe Internet.

Profesorii din Bucuresti interesati ca elevii lor sa participe la un astfel de atelier isi pot inscrie clasa in program pana pe 20 martie 2015, trimitand un e-mail la adresa csr@orange.ro. Trebuie mentionat insa ca numarul elevilor nu trebuie sa fie mai mare de 30, iar acestia trebuie sa se incadreze in limita de varsta impusa (10 - 13 ani).

Vor beneficia de ateliere primele 25 de clase inscrise.

Organizatorii vor trimite in scoli traineri specializati, din cadrul companiei Orange si ai organizatiei Salvati Copiii. Acestia ii vor invata pe elevi:
  • cum sa foloseasca tehnologia in mod responsabil;
  • care sunt resursele digitale utile in procesul de invatare;
  • cum pot utiliza in siguranta internetul.

Educatia digitala, din ce in ce mai importanta


“Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” este un program national prin care, timp de o saptamana, unitatile de invatamant din Romania desfasoara activitati de educatie non-formala.

Initiativa Orange de a organiza cu aceasta ocazie ateliere de educatie digitala si ideea de a include si o discutie referitoare la siguranta pe Internet nu sunt surprinzatoare. Siguranta copiilor in mediul digital este una dintre cele 4 directii de responsabilitate sociala ale companiei.

La randul lor, cei de la Salvati Copiii au desfasurat in mod repetat proiecte si campanii pe tema sigurantei pe internet. Pe site-ul organizatiei, specialistii avertizeaza ca, in Romania, 71% dintre copii acceseaza internetul zilnic, iar 42% sunt victimele actiunilor de cyberbullying (hartuire/amenintare online).

Pe de cealalta parte, organizatorii sustin ca Internetul si mediul digital ofera numeroase oportunitati de dezvoltare. Este si motivul pentru care Orange desfasoara periodic workshop-uri pentru copii. Pana acum, a mai organizat 2 ateliere de programare, la care au participat in jur de 140 de copii.

Astfel, compania spera sa poata contribui la formare unor viitori specialisti in domeniul IT&C, in conditiile in care exista un deficit de specialisti in domeniu in Uniunea Europeana. Conform datelor Comisiei, se creeaza anual 100.000 de noi locuri de munca in industrie, iar pana in 2020 ne vor lipsi 900.000 de specialisti.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2131

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Educatie | Cursuri

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro