RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Orange: finantari de 350.000 Euro, pentru proiecte adresate persoanelor cu deficiente senzoriale

Orange: finantari de 350.000 Euro, pentru proiecte adresate persoanelor cu deficiente senzoriale

ONG-urile, institutiile educationale, medicale sau culturale isi pot depune proiectele online, pana pe 28 ianuarie 2015.

(05 ian 2015)

Fundatia Orange a anuntat o noua editie a competitiei “Lumea prin culoare si sunet”. Prin intermediul acesteia, finanteaza proiecte care folosesc in special tehnologii digitale, pentru a facilita accesul la educatie, cultura si sanatate al persoanelor cu deficiente de vaz si auz.

Competitia se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii) sau institutiilor de invatamant, medicale sau culturale care activeaza de cel putin un an in unul dintre urmatoarele domenii: sanatate, educatie, culltura sau integrare sociala.

ONG-urile si institutiile pot depune un singur proiect, pentru care pot solicita o finantare cuprinsa intre 20.000 si 50.000 de euro. Trebuie mentionat ca este necesara si o contributie proprie, de minimum 15% din bugetul proiectului. Aceasta valoare poate fi insa acoperita integral prin contributii in natura (precum munca voluntarilor/ resurse umane, utilitati, echipamente etc.).

Valoarea finantarilor acordate castigatorilor va fi stabilita de Fundatia Orange, in functie de calitatea tuturor propunerilor, in limita a 350.000 de euro.


Inscrierea in competitie


Pentru a se inscrie, cei interesati trebuie sa acceseze site-ul www.finantare.fundatiaorange.ro, sa isi creeze un cont de utilizator si sa completeze un formular de concurs, in limba engleza.

Formularul solicita informatii despre organizatie si activitatea ei, despre echipa de proiect, nevoile identificate, beneficiari, obiectivele proiectului si activitatile propuse pentru indeplinirea lor, riscuri, rezultate estimate si buget, dar si anexe precum raportul de activitate al organizatiei sau CV-urile membrilor echipei de proiect.

Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 28 ianuarie 2015, ora 18:00.

Jurizarea si desemnarea castigatorilor


Evaluarea proiectelor se va face in 2 etape:

In perioada 29 ianuarie 2015 - 15 februarie 2015, va avea loc o preselectie, realizata de reprezentanti ai Fundatiei Orange si ai Asociatiei pentru Relatii Comunitare (ARC).
In aceasta etapa, evaluatorii pot solicita aplicantilor sa se prezinte la interviuri sau sa permita efectuarea unor vizite de clarificare, la sediile lor.
Selectia finala va avea loc in perioada 16 februarie 2015 - 30 martie 2015 si va fi realizata de membrii Consiliului Director al Fundatiei Orange.
In evaluare, vor tine cont de urmatoarele criterii:
 • experienta organizatiei si a echipei de proiect;
 • relevanta proiectului;
 • definirea clara a nevoii identificate si a beneficiarilor;
 • numarul de beneficiari;
 • coerenta proiectului si descrierea clara a activitatilor;
 • buget realist si adecvat activitatilor propuse;
 • noutatea abordarii;
 • preocuparea pentru sustenabilitatea proiectului;
 • urmarirea unor rezultate coerente si relevante;
 • identificarea unor indicatori de evaluare care ajuta la raportarea rezultatelor proiectului.
Mai trebuie mentionat ca vor avea prioritate proiectele care:
 • ofera solutii inovatoare si eficiente;
 • propun solutii tehnologice digitale;
 • se desfasoara pe o arie geografica cat mai mare (in cel putin 2 localitati);
 • au un numar semnificativ de beneficiari;
 • ofera angajatilor Orange posibilitatea de a se implica in proiecte ca voluntari.

Castigatorii vor fi anuntati pana pe 30 aprilie 2015. Acestia trebuie sa implementeze proiectele in maximum 12 luni, in perioada 2014-2015.

Puteti afla mai multe detalii despre concurs si puteti consulta regulamentul acestuia, pe site-ul www.finantare.fundatiaorange.ro sau pe cel al Fundatiei Orange.

Pe site-ul fundatiei veti gasi si lista proiectelor finantate la editiile anterioare ale competitiei. Pentru inspiratie, va prezentam in continuare cateva dintre ideile castigatoare.

Castigatorii editiilor anterioare


Printre proiectele finantate de Fundatia Orange la cele 2 editii anterioare ale competitiei “Lumea prin culoare si sunet”, se numara:
 • proiect de amenajare a unei camere multisenzoriale la Liceul Special 'Moldova' un proiect de amenajare a unei camere multisenzoriale la Liceul Special “Moldova”, singurul liceu pentru elevi cu deficiente de vedere din Nord-Estul tarii.

  Aici, sunt inscrisi 120 de copii cu probleme, din toate cele 6 judete ale Moldovei. Acestia vor beneficia de terapie specializata, prin care cadrele didactice ii vor invata cum sa se foloseasca de simturile neafectate, pentru a se orienta in lumea inconjuratoare.
 • un proiect de educatie digitala, prin care Organizatia Salvati Copiii ii va invata pe 1.000 de copii cu deficiente de vedere sa foloseasca tehnologia digitala si arta ca metode de integrare in societate.

  Printr-o finantare de aproximativ 220.000 de RON, ”Salvati Copiii” va desfasura o serie de activitati in toate scolile speciale pentru nevazatori din Romania, in total 7 la numar: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Frumos si Buzau.
 • un proiect al Asociatiei Audiosofia, prin care maternitatile din 6 spitale multi-disciplinare din tara vor fi dotate cu aparatura necesara pentru testarea auzului nou-nascutilor inca din primele zile de viata.
  proiectul Asociatiei Audiosofia
  Proiectul consta in dotarea cu aparatura de specialitate pentru testarea auzului tuturor acestor copii si depistarea cazurilor cu probleme. Cei care nu trec testul vor fi trimisi catre spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, pentru cercetari suplimentare, diagnostic si interventie. In acest spital, Asociatia Audiosofia a infiintat in 2013 un cabinet performant de audiologie, tot cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange.
 • un proiect prin care Organizatia Sense International (Romania) a infiintat doua centre vocationale pentru tineri cu deficiente de vaz si auz (surdocecitate).

  Este vorba despre doua mini-tipografii, una in Arad si cealalta in Timisoara, unde tinerii cu surdocecitate vor putea invata o meserie care le va permite ulterior sa devina adulti independenti.
 • proiectul Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana un proiect al Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana, care a dezvoltat un soft de accesibilizare a diagramelor pentru persoane cu deficiente de vaz.

  Softul ii ajuta pe nevazatori sa inteleaga grafice, scheme, formule sau harti, redand in format audio o serie de explicatii care le-au fost asociate in prealabil. Softul este util in conditiile in care persoanele cu deficiente de vedere intampina adevarate probleme in studierea unor discipline cu profil mai tehnic, cum ar fi fizica, matematica sau chimia.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

6515

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Finantari si sponsorizari | Asistenta sociala

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro