RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Orange: atelier de creatie si educatie digitala pe tema mediului

Orange: atelier de creatie si educatie digitala pe tema mediului

Compania invita copiii intre 10 si 13 ani, pe 17 octombrie, sa exploreze lumea digitala, sa creeze jocuri si animatii educative despre mediu

(13 oct 2015)

Grupul Orange va organiza sambata aceasta, pe 17 octombrie, a treia editie a unui workshop gratuit de educatie digitala adresat copiilor cu varste intre 10 si 13 ani. Workshop-ul se numeste #SuperCoders, iar la aceasta editie va fi organizat simultan in 9 tari in care este prezent Grupul, inclusiv Romania.

Initiativa are ca obiectiv sa ii apropie pe copii, intr-o maniera simpla si distractiva, de potentialul creativ pe care il are lumea digitala si, ulterior, de programarea informatica mai avansata. Pentru asta, copiii care participa la workshop-uri sunt ghidati de voluntari Orange si de diverse organizatii partenere sa creeze, pe calculator, jocuri si povesti animate, cu ajutorul unui program denumit Scratch.

Scratch este un “limbaj de programare vizuala”, gratuit si accesibil oricui, pe internet sau descarcat pe calculator. El a fost creat pentru a le oferi elevilor, profesorilor sau parintilor un instrument simplu, prin care sa programeze jocuri si animatii multimedia, in special in scopuri educative. Spre exemplu, copiii pot construi sau pot asista, intr-o modalitate distractiva, la prezentarea unor experimente stiintifice, sa invete notiuni de matematica, sa urmareasca povesti animate despre notiuni din domeniul stiintelor sociale etc.

O astfel de metoda de invatare le dezvolta copiilor abilitati precum gandirea logica sau lucrul in echipa. Totodata, le arata cat de distractiv poate fi sa programezi pe calculator si ii incurajeaza eventual sa urmeze ulterior o cariera in domeniul programarii avansate.

Scratch este un limbaj de programare vizuala gratuit folosit in special in scopuri educative

Despre workshop-ul organizat de Orange sambata, 17 octombrie 2015


Tema acestei editii a initiativei #SuperCoders, a Grupului Orange, este protectia mediului. Ea a fost aleasa deoarece compania vrea sa atraga atentia si asupra Conferintei ONU COP21, adresata schimbarilor climatice, care va avea loc la Paris, in decembrie (o conferinta cu un rol deosebit de important in stabilirea unui nou acord global de mediu).

Astfel, copiii care vor participa la atelierul de sambata vor fi ghidati sa dezvolte jocuri si animatii pe teme de mediu, cum ar fi: incalzirea globala, consumul iresponsabil de resurse, reciclarea sau protejarea biodiversitatii.

Inscrierea este gratuita si se face prin trimiterea unui e-mail pe adresa Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , in limita locurilor disponibile. Data limita pentru inscrieri este vineri, 16 octombrie.
 
Atelierul #SuperCoders va avea loc in Bucuresti, intre orele 11:00 si 15:00, la Impact Hub Bucuresti (str. Halelor, nr. 5, zona Piata Unirii). Copiii trebuie insotiti de un adult. Programul detaliat se va comunica ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

Copiii vor crea jocuri si animatii despre importanta protectiei mediului, intr-o atmosfera prietenoasa si distractiva


649

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Solutii: eficienta energetica si surse regenerabile pentru companii

Descoperiti tehnologii inovatoare, care le permit companiilor sa-si eficientizeze consumul de energie si sa-si reduca impactul de mediu.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.