RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro

(03 aug 2017)

De acum, persoanele nevăzătoare din Bucuresti se pot deplasa mai usor cu metroul, datorită aplicatiei Tandem Acces. Aceasta a fost finantată de Fundatia Orange si implementată de Asociatia Tandem în parteneriat cu Metrorex. Cel care a conceput aplicatia a fost Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Tandem, el însusi nevăzător, pentru a ajuta persoanele cu deficiente de vedere să călătorească cu metroul fără ajutorul unui însotitor si fără a depinde de cei din jur.

Prin acest proiect, Bucurestiul devine prima capitală europeană care detine un sistem de accesibilizare a transportului cu metroul bazat pe tehnologia Bluetooth. Această tehnologie conferă continuitate comunicării aplicatiei cu telefonul mobil indiferent dacă există semnal telefonic sau localizare GPS în subteran.

Toate cele 53 de statii de metrou sunt accesibile nevăzătorilor, prin intermediul aplicatiei Tandem Acces si a unui numar de 1.000 de "Beaconi". Beaconii sunt dispozitive care emit un semnal sonor si comunică cu smartphone-ul prin intermediul aplicatiei. La randul sau, aplicatia le transmite nevăzătorilor, prin mesaje audio, indicatii de orientare despre punctele cheie din statiile de metrou (intersectii, scări, turnicheti). Atunci când nevăzătorul ajunge la o anumită distantă de Beacon, primeste o notificare prin care este anuntat in privinta locatiei sale si a directiei în care trebuie să se îndrepte, conform traseului ales. 

Aplicatia poate fi descărcată gratuit de pe platformele iOS si Android.

lucrari_amenajare.jpg

 

"Asociatia Tandem pune la dispozitie primul instrument de mobilitate urbană destinat persoanelor cu deficiente de vedere. Consider că problema accesibilizării urbane pentru persoanele cu dizabilităti nu este încheiată, ci abia începe. De multe ori ca nevăzător am evitat să călătoresc cu metroul datorită faptului că nu cunosc topografia tuturor statiilor. Sper ca alte persoane aflate în situatia mea, să profite de Tandem Acces si să depăsească temerile si obstacolele pe care eu le-am întâmpinat în trecut”, a declarat Florin Georgescu, presedintele Asociatiei Tandem.

"Tandem Acces poate servi ca un model bun de urmat pentru alte initiative care-si propun să transforme orasele clasice din România în orase inteligente (Smart City) - mai responsabile si mai accesibile pentru toti oamenii inclusiv pentru cei cu deficiente. În cei 5 ani de la înfiintarea fondului de finantare „Lumea prin Culoare si Sunet” care se ridică la peste 2 milioane de euro am reusit să oferim solutii pentru multe din problemele persoanelor cu deficiente de văz si auz din România”, a declarat Amalia Fodor, director executiv Fundatia Orange.

Valoarea proiectului este de 262.000 lei, din care finanţarea Fundaţiei Orange se ridică la suma de 222.000 lei, în cadrul programului "Lumea prin Culoare si Sunet”, care oferă fonduri pentru proiecte care vizează integrarea persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz. Fondul aniversează anul acesta 5 ani de la înfiintare, timp în care Fundatia Orange a finantat proiecte de educatie, cultură si sănătate prin care a accesibilizat grădinite, scoli, muzee, Biblioteca Natională a României, reteaua de transport subteran, a creat centre de testare audiologică si a dezvoltat solutii de comunicare si accesibilizare a informatiilor pentru persoanele cu deficiente de văz si/sau auz.3864

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Implicare in comunitate | Incluziune si diversitate

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro