RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


O saptamana de specializare in CSR, oferita de The CSR Agency

O saptamana de specializare in CSR, oferita de The CSR Agency

Trainingurile vor avea loc la Bucuresti intre 3-7 noiembrie si vor acoperi subiecte precum raportarea de CSR sau implicarea stakeholderilor

(23 sep 2014)

Compania de consultanta The CSR Agency, in colaborare cu CSE (Center for Sustainability and Excellence), expert international acreditat in organizarea de traininguri de CSR, va organiza o serie de evenimente pentru formarea unor profesionisti in domeniul sustenabilitatii.

Este vorba despre o masa rotunda si 2 traininguri, care vor avea loc pe perioada unei saptamani (intre 3 si 7 noiembrie 2014), la sediul Unicredit din Bulevardul Expozitiei Nr. 1F, Bucuresti.

Dragos Tuta, fondator si manager al The CSR Agency, motiveaza necesitatea acestui tip de formare in tara noastra:

Dragos Tuta, fondator si managing partner The CSR AgencyFoarte putine companii din Romania au angajati care sa inteleaga corect tema sustenabilitatii unui business. Si mai putine sunt cele care masoara si raporteaza rezultatele obtinute anual, in efortul de a-si transforma activitatea in una sustenabila.

In acest context, The CSR Agency isi propune sa formeze specialisti de CSR capabili sa iasa din rutina managementului contractelor de sponsorizare, capabili sa se implice activ in board-ul companiei, sa influenteze si sa supravegheze deciziile de business si sa se asigure de sustenabilitatea practicilor de afaceri.


Temele celor 3 evenimente


Masa rotunda va avea ca tema modul in care un responsabil de CSR poate convinge membrii boardului companiei la care lucreaza ca investitia in sustenabilitate este justificata, intrucat conduce la reducerea riscurilor afacerii si la maximizarea profitului ("How you gain the CEO trust by showing him that it is profitable to invest in CSR?").

Discutia va avea loc pe 3 noiembrie 2014 si va fi moderata de Nikos Avlonas, fondatorul CSE si autorul cartii "Practical Sustainability Strategies: How to Gain a Competitive Advantage".

Tot Nikos Avlonas va sustine si primul training, care va avea loc intre 4 si 5 noiembrie. Este vorba despre un curs in urma caruia participantii pot deveni practicieni in CSR, acreditati de CSE.

In timpul celor 2 zile de training, ei vor afla cateva notiuni generale despre CSR si vor aprofunda teme precum:
  • legislatia de CSR si reglementarile privind emisiile de gaze cu efect de sera;
  • importanta implicarii stakeholderilor si lantului de furnizori in elaborarea strategiei de CSR;
  • marketingul verde si marketingul legat de o cauza;
  • principalele standarde in sustenabilitate (UN Global Compact, ISO 26000, GRI, CDP);
  • elaborarea unei strategii pentru reducerea amprentei de carbon si a unei analize a proceselor companiei de-a lungul ciclului lor de viata;
  • raportarea de CSR, in special cea realizata conform recomandarilor GRI.
Dupa finalizarea trainingului, participantii vor avea la dispozitie 2 saptamani pentru realizarea unei teme practice, care va fi evaluata de experti si care le poate aduce certificarea.

La cel de-al doilea training, vor fi detaliate etapele realizarii unei raportari de CSR, de la planificarea procesului, dialogul cu stakeholderii si identificarea aspectelor relevante pentru companie (material aspects), pana la adunarea, analiza si comunicarea datelor obtinute. Trainingul va avea loc intre 6 si 7 noiembrie 2014 si va fi sustinut de un expert al CSE.

Cursurile CSE sunt acreditate de reteaua internationala de profesionisti in sustenabilitate, IEMA (Institute of Environmental Management and Assessment). In plus, CSE este partener GRI (Global Reporting Initiative) si consultant inregistrat la Accountability, prestigioasa organizatie internationala de consultanta si auditare in sustenabilitate.

La cele 3 evenimente organizate in colaborare cu CSE pot participa directori generali, consultanti si specialisti in CSR, Relatii Publice, Comunicare si Marketing, HR sau Protectia mediului.

Taxa de participare la primul training este de 1299 de euro + TVA, iar la cel de-al doilea - de 999 euro + TVA. Companiile care isi trimit mai multi angajati sau cele care isi inscriu angajatii la ambele traininguri vor beneficia de reduceri. Cei inscrisi la traininguri pot lua parte gratuit si la masa rotunda.

Pentru modalitatea de inscriere si alte detalii, consultati site-ul www.thecsragency.ro.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3992

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Evenimente CSR | Cursuri | Stakeholder engagement

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.