RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


O noua generatie de specialisti IT formati prin Orange Educational Program (2015)

O noua generatie de specialisti IT formati prin Orange Educational Program (2015)

36 de studenti de la Universitatea Politehnica Bucuresti au absolvit cursuri tinute de specialisti Orange si parteneri din industria IT&C.

(19 iun 2015)

Orange Romania a premiat recent 36 de studenti ai Universitatii Politehnice din Bucuresti care au absolvit un program de formare de specialisti in IT. Este vorba despre “Orange Educational Program”, program ajuns deja la a XII-a editie.


In ce a constat editia din 2015


Absolventii programului sunt studenti ai Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. De-a lungul anului universitar, acestia au participat la 163 de cursuri, atat din domenii de baza pentru industria IT&C, dar si din domenii conexe, dar necesare in activitatea zilnica a specialistilor telecom, precum: Management de proiect, Servicii si Marketing, Buget si Logistica, Resurse umane etc.

Cursurile au fost predate de 21 de specialisti din cadrul Orange Romania si de 10 experti ai companiilor partenere in program, respectiv: Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans si ZTE. In plus, anul acesta, Andrei Pitis, antreprenor si presedinte al ANIS (Asociatia Patronata a Industriei de Software si Servicii) a sustinut la randul lui un curs.

10 dintre participantii
la program au obtinut si burse de merit in valoare totala de 24.000 de euro, iar o parte au efectuat stagii de practica in diverse departamente ale companiei Orange.

Pentru desfasurarea cursurilor, compania a pus la dispozitia studentilor si a specialistilor centrul de training pe care l-a amenajat in cadrul UPB in 2007. Aici, exista o retea Wi-Fi gratuita.

De ce este important programul


Pentru studentii participanti, Orange Educational Program este o oportunitate de a pune in practica teoria invatata in facultate si de a-si creste sansele de angajare. Vlad Teohari, sef de promotie al editiei 2014-2015, a declarat:
Orange Educational Program a fost scoala, amicitie, creatie, informatie. Nu este nimic mai satisfacator decat sa inveti lucruri noi despre ceea ce te pasioneaza si sa ai parte de invatatori si colegi placuti. Am avut onoarea si privilegiul de a lucra cu oameni minunati. Nu a fost vorba doar de munca, munca si iar munca. A fost un cumul de experiente noi, a fost ceva diferit. Motivatia personala a fost doar una singura - sa ma alatur unor oameni care sa imi inteleaga ambitiile si sa fie ca mine, curajosi si inventivi. Mi-am dorit sa creez, sa intreb, sa imi imaginez ca, in viitorul apropiat, solutiile la care unii doar au visat, altii vor reusi sa le implementeze.
Pana acum, au absolvit cursurile programului in jur de 300 de studenti. Multi dintre acestia s-au si angajat dupa finalizarea studiilor, in Orange sau in companiile partenere programului. 20% dintre inginerii, expertii si managerii care lucreaza in departamentul tehnic al Orange au absolvit cursurile Orange Educational Program.

Nevoia de formare de specialisti IT&C este mare la nivel european. Comisia Europeana avertizeaza ca, in 2020, va exista un deficit de 900.000 de specialisti in domeniu in Uniunea Europeana.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


1634

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Educatie | Dezvoltare comunitara

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.