RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


O noua generatie de absolventi ai Orange Educational Program (2014)

O noua generatie de absolventi ai Orange Educational Program (2014)

26 de studenti de la Universitatea Politehnica Bucuresti au absolvit cursuri tinute de specialisti Orange si parteneri din industria IT&C.

(20 iun 2014)

Pe 17 iunie 2014, a avut loc festivitatea de premiere a celei de-a XI-a editii a “Orange Educational Program”. 26 de studenti au primit diplome de absolvire, iar cei mai buni dintre acestia au obtinut diverse premii pentru rezultatele din cadrul programului.

La eveniment au participat reprezentanti ai managementului companiei, cadre didactice din conducerea facultatii, precum si parteneri din industria IT&C, care s-au alaturat programului incepand de anul trecut.
 

Absolventii, profesorii si specialistii participanti in program

Prin Orange Educational Program, Orange Romania le ofera in fiecare an studentilor de la Universitatea Politehnica Bucuresti posibilitatea de a aprofunda si de a pune in practica o parte dintre cunostintele acumulate in timpul studiilor, prin intermediul unor cursuri specializate.

Componentele si noutatile programului


La editia de anul acesta, au existat 9 module de curs, care au fost sustinute pe parcursul anului universitar 2013-2014 de 24 de specialisti din cadrul departamentului tehnic al Orange, dar si de alti experti din companii precum: Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans, ZTE si Bittnet Systems.

Ca noutate fata de editiile anterioare, programul a cuprins un curs de “Inovare si Leadership”. Acesta a fost predat de Andrei Pitis, anteprenor in serie si presedinte al ANIS (Asociatia Patronata a Industriei de Software si Servicii). Acesta a explicat studentilor cum pot folosi inovatia pentru a-si crea propriilor lor afaceri si care sunt punctele forte ale unei afaceri de succes.

Cursul de “Inovare si Leadership” a venit in completarea cursurilor deja consacrate, din module precum: standarde si tehnologii de comunicatii, arhitecturi de retele de telecomunicatii, servicii inovatoare cu valoare adaugata, piata si reglementari de comunicatii, soft skills sau proprietate intelectuala.

Pe langa cursuri, programul a cuprins alte cateva componente secundare:
  • acordarea unor burse de merit in valoare de 200 de euro pe luna pentru cei mai buni 15 studenti;
  • oferirea unor stagii de practica de 3 luni in cadrul unor departamente din compania Orange;
  • propunerea din partea Orange Romania a unor subiecte de licenta, pentru care studentii inscrisi in program au putut opta

    Subiectele au fost stabilite de comun acord cu Universitatea, iar cativa experti ai companiei s-au angajat sa coordoneze realizarea lucrarilor. In plus, studentilor le-au fost puse la dispozitie o parte dintre resursele companiei.

    Este pentru prima data cand in program a fost introdusa aceasta componenta de coordonare de lucrari de licenta. Din declaratiile studentilor, ea i-a ajutat atat in procesul de identificare de subiecte, cat si in cele de documentare si realizare a lucrarilor.
  • accesul la o retea de Wi-Fi gratuit in incinta Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnice;

Principalele beneficii ale programului


O parte dintre studentii inscrisi in program au fost deja angajati in cadrul Orange Romania. De-a lungul anilor, Orange a recrutat prin “Orange Educational Program” in jur de 70 de oameni, scurtand, conform reprezentantilor companiei, procesul de training al noilor angajati.

Ioana Marcu, Director HR Orange Romania, ne-a explicat importanta si utilitatea acestuia, atat pentru companie si pentru mediul de afaceri, cat si pentru sistemul institutional romanesc:

Ioana Marcu, Director HR Orange Romania“Orange Educational Program” are rolul de a completa sistemul educational. Scoala romaneasca este buna. Dar, ca sa devina si mai buna, trebuie ca mediul privat sa vina alaturi de mediul academic si sa completeze partea teoretica. Studentii trebuie in primul rand sa invete cum arata o zi de munca. Apoi, trebuie sa-si dea seama si de lucrurile pe care nu le vor, nu doar de cele pe care le vor. Iar acest lucru nu poate fi facut altfel decat intrand intr-o companie si observand cu propriii ochi cum functioneaza. Cred ca toate firmele mari ar trebui sa faca astfel de programe de practica in Romania, pentru ca sistemul sa devina si mai bun si, pe termen lung, sa avem o forta de munca mai bine pregatita”.

Rolul programului in cadrul formarii studentilor ne-a fost expus si de Prof. dr. Silviu Ciochina, Directorul departamentului de Telecomunicatii din Universitatea Politehnica Bucuresti:Prof. dr. Silviu Ciochina, Directorul departamentului de Telecomunicatii din Universitatea Politehnica Bucuresti

“Facultatea trebuie sa ofere studentilor niste fundamente destul de extinse, astfel incat ei sa se poata adapta oricarui domeniu. Noi nu putem intra in detalii pe un anumit subiect, cel putin nu in ciclul de licenta. Orange a suplinit atat acest lucru, cat si pregatirea studentilor sub aspect practic.”

Un alt beneficiu pe care programul l-a adus sistemului de invatamant a fost componenta de orientare in cariera, conform lui Cristian Patachia, Development and Innovation Manager Orange Romania.
Cristian Patachia, Development and Innovation Manager Orange Romania
“Uneori, curricula scolara nu este adaptata cererii de pe piata muncii. Studentii invata niste notiuni in facultate, dar nu stiu despre ce e vorba mai departe: nu stiu cum sunt distribuite meseriile in multinationale, nu stiu cum pot folosi in mod practic ceea ce au acumulat si nu stiu cum sa se auto-evalueze, astfel incat sa mearga doar la interviurile care se potrivesc competentelor proprii. In timpul stagiilor de practica din program insa, ei au acces direct intr-o multinationala si pot experimenta diverse job-uri.”

“Orange Educational Program” este doar unul dintre programele educationale desfasurate de companie. Aceasta mai organizeaza un program pentru Academia de Studii Economice din Bucuresti, precum si unul de practica pentru toti studentii, denumit Orange First Step.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2850

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Orange Romania | Orange Education Programme 2006-2011 | Voluntariat | Implicare in comunitate | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro