RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


NN si DoR: burse pentru proiecte jurnalistice pe tema planificarii viitorului personal

NN si DoR: burse pentru proiecte jurnalistice pe tema planificarii viitorului personal

Jurnalistii interesati isi pot inscrie ideile pana pe 7 iunie 2015, pentru a castiga o finantare de 1.250 de euro.

(22 mai 2015)

NN Romania si Decat o Revista vor acorda 5 burse a cate 1.250 de euro unor jurnalisti care doresc sa realizeze materiale jurnalistice ample, pe tema planificarii viitorul personal. Finantarile vor fi acordate in cadrul programului „Viitor la purtator”, aflat deja a doua editie.

Jurnalistii trebuie sa descopere cum privesc si cum isi organizeaza romanii propriul viitor: sunt fatalisti, pasivi sau dependenti de altii? De asemenea, pot incerca sa identifice si sa ilustreze impactul pe care il au schimbarile sociale asupra viitorului cetatenilor si al societatii.

Fie ca sunt sau nu angajati sau colaboratori ai unei institutii media, fie ca sunt amatori sau profesionisti, jurnalistii interesati se pot inscrie in competitie pana pe 7 iunie 2015. Pentru aceasta, trebuie sa descarce un formular de pe site-ul DoR, sa il completeze si sa il trimita la adresa de e-mail viitor@decatorevista.ro, alaturi de CV si alte materiale din portofoliul propriu.


Recomandarile organizatorilor


Jurnalistii pot alege sa realizeze materiale precum reportaje, anchete sau portrete, sub forma de text, ilustratie foto, podcast sau documentar audio-video. Organizatorii competitiei le recomanda insa ca, indiferent de genul ales, unghiul de abordare sa fie unul concret:
Cautam proiecte care pornesc de la situatii concrete, in care cel putin o parte din personaje cheie sunt identificate, iar povestile lor ilustreaza o tema sau o idee mai mare. Ne dorim articole care sa explice problemele identificate prin exemple si povesti umane, nu analize de sistem si rapoarte seci. Proiectele care identifica o problematica sociala, dar nu au inca o abordare clara, vor fi punctate mai slab.

Selectia castigatorilor


Dupa finalizarea perioadei de inscriere, un juriu format din jurnalisti cu experienta vor evalua propunerile. Juriul este alcatuit din: Cristian Lupsa, editor DoR; Georgiana Ilie, jurnalista si fosta bursiera; Mircea Vasilescu, redactor-sef Dilema Veche; Cristian Pantazi, redactor-sef HotNews.ro; Petrut Calinescu, fotograf, si Carmen Soare, director marketing NN Romania.

Acestia vor tine cont de complexitatea materialului jurnalistic propus, de planul de executie si de experienta profesionala a candidatului. Pe 15 iunie 2015 vor fi anuntati si castigatorii.

Pe langa suma de 1.250 de euro, acestia vor avea la dispozitie si un buget variabil pentru productia materialelor. Materialele jurnalistice realizate in prima editie a competitiei au fost publicate in Decat o Revista, Dilema Veche si pe HotNews.ro.

Motivatia companiei


Carmen Soare, director marketing NN RomaniaCarmen Soare, director marketing NN Romania, a explicat de ce a ales compania sa sustina acest proiect:
Jurnalistii sunt, credem noi, parteneri extrem de importanti in efortul de responsabilizare a romanilor cu privire la propriul lor viitor financiar si, prin acest program de burse, ne dorim sa ii sustinem sa dezvolte proiecte in care cred.

Puteti gasi mai multe detalii despre competitie si despre castigatorii de anul trecut, accesand site-ul DoR.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1905

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro