RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


NESsT a anuntat castigatorii Competitiei Intreprinderilor Sociale 2009-2010

NESsT a anuntat castigatorii Competitiei Intreprinderilor Sociale 2009-2010

Cinci ONG-uri au fost premiate pentru planurile lor de lansare sau extindere a unor intreprinderi sociale, cu cate 10.000 USD.

(31 oct 2010)

NESsT (Nonprofit Enterprise and Self-Sustainability Team) a anuntat castigatorii celei de-a doua editii a Competitiei Intreprinderilor Sociale din Romania. Cinci ONG-uri au castigat cate 10.000 de USD si suport tehnic din partea NESsT pentru lansarea sau extinderea unor intreprinderi sociale.
Exemplu de intreprindere sociala - atelier unde sunt confectionate papusi din materiale textile, iar angajatii sunt mame singure (Asociatia ACSIS)
NESsT foloseste termenul de intreprindere sociala pentru a se referi la o activitate antreprenoriala  (vanzarea unui produs sau a unui serviciu), care are atat scopuri sociale, cat si financiare. O astfel de “afacere” este una din solutiile pe care le are un ONG, pentru a-si diversifica sursele de finantare.

Editia 2009 - 2010 a competitiei a fost finantata de Fundatia Romano-Americana, RBS, Deloitte si de donatorii din cadrul campaniei Private Equity Shares.

In cadrul competitiei au aplicat 54 de ONG-uri. NESsT a selectat 25 pe care le-a ajutat sa-si evalueze fezabilitatea lansarii sau extinderii unei intreprinderi sociale si sa realizeze planuri de afaceri. Pe baza acestor planuri, au fost alese cinci ONG-uri castigatoare:
  • ViitorPlus (Bucuresti) pentru intreprinderea sociala “Sacosa de Panza”, care ofera o alternativa ecologica la utilizarea pungilor de plastic;
  • Asociatia Tonal (Sibiu) care ofera locuri de munca persoanelor cu probleme de sanatate mintala, prin fabricarea si vanzarea de corpuri artistice de iluminat; 
  • Touched Romania (Bucuresti) care vinde bijuterii de inalta calitate realizate de tinere mame aflate in situatii de risc, din centrul maternal Casa Agar;  
  • Asociatia Prietenia (Pantelimon) pentru intreprinderea sociala “BioHrana” prin care vinde  legume organice cultivate de beneficiarii sai - tineri cu dizabilitati intelectuale;
  • Asociatia Hercules (Costesti) care ofera servicii de organizare de evenimente, catering si decoratiuni, iar veniturile astfel realizate sunt folosite in beneficiul a 25 de copii nevoiasi.

Despre Competitia Intreprinderilor Sociale


Competitia este parte a unui proces permanent al NESsT, care urmareste dezvoltarea intreprinderilor sociale din Europa Centrala si de Est si America Latina. De la lansarea NESsT Venture Fund, in 2001, NESsT a oferit peste 4 milioane USD, pentru sprijinirea a aproape 2.000 de intreprinderi sociale.

In Romania, prima editie a competitiei a avut loc in perioada 2007-2008, cand au fost alese 5 ONG-uri castigatoare. Partenerii programului au fost atunci RBS, Leaders Romania si World Learning for International Development.

3282

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


RBS Romania | Finantari si sponsorizari

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro