RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Modele spectaculoase de afaceri sustenabile, premiate de BITC

Modele spectaculoase de afaceri sustenabile, premiate de BITC

Reducerea emisiilor, asistarea furnizorilor si dezvoltarea comunitatilor sunt doar cateva dintre initiativele intreprinse de companii.

(15 aug 2014)

Business in the community”, un celebru ONG din Marea Britanie care promoveaza responsabilitatea sociala in mediul de afaceri, a organizat recent o competitie a celor mai responsabile companii britanice.

Competitia, care se numeste ”The Responsible Business Awards”, se afla la a 18-a editie si premieaza inovatia, creativitatea si angajamentul permanent al companiilor fata de CSR.

Anul acesta, au fost acordate 13 premii, unor companii care au demonstrat ca implicarea in dezvoltarea societatii poate avea beneficii economice importante si pentru business.

Iata cateva dintre companiile premiate:

Compania de utilitati din UK, marea castigatoare a 'Responsible Business Award'


National Grid plc., companie de utilitati care gestioneaza reteaua nationala de transport a electricitatii in Anglia si Wales, a fost marea castigatoare a ’Responsible Business Award’ din 2014. Principalele domenii in care compania s-a implicat au fost: reducerea amprentei de carbon, dezvoltarea retelei de furnizare de energie regenerabila si educarea elevilor despre stiinta si tehnologie.

Compania a reusit sa reduca nivelul emisiilor de carbon cu 58% in 2012/2013, in comparatie cu nivelul din 1990. Obiectivul asumat pentru 2050 este de reducere a emisiilor poluante cu 80%.

Pentru a-si atinge acest obiectiv, compania va investi in noi retele de cabluri electrice, care vor permite conectarea la surse de energie regenerabila. Stalpii dezvoltati pentru constructia retelelor, denumiti T-Pylon, sunt considerati o inovatie in industrie. Acestia ocupa mai putin spatiu si au un impact peisagistic mult imbunatatit in comparatie cu traditionalii stalpi de electricitate.

Imagine reprezentativa pentru Stalpul T-Pylon, folosit de National Grid
Imagine reprezentativa pentru Stalpul T-Pylon, folosit de National Grid

Companie care se ocupa cu menteneta si renovarea cladirilor, premiata de Santander


Santander Responsible Small Business Award” este un premiu oferit de Banca Santander din Regatul Unit, pentru a recunoste eforturile intreprinderilor mici si mijlocii de a aborda afacerea lor in mod responsabil.

Novus Property Solutions Ltd., castigatoarea de anul acesta, este o companie prestatoare de servicii de mentenanta si renovare a cladirilor, detinuta de o familie.

Managerii ei au stabilit un plan cu o durata de 5 ani, prin care au integrat principii de dezvoltare durabila in activitatile lor cotidiene. Acest plan cuprinde 16 actiuni, concentrate pe patru domenii: piata, locul de munca, mediul inconjurator si comunitate. La doi ani de la implementarea planului, majoritatea obiectivelor au fost indeplinite sau chiar depasite.

De exemplu, pentru a-si reduce impactul asupra mediului inconjurator, Novus Property Solutions Ltd deviaza deseurile de la groapa de gunoi in proportie de 97%.

In ceea ce priveste implicarea in lantul de aprovizionare, directioneaza 10% din profitul net catre un program prin care ajuta IMM-urile furnizoare sa devina mai sustenabile. Puteti afla mai multe detalii despre aceasta campanie din materialul video de mai jos:
Premiu acordat de Unilever unei universitati din Scotia


Unilever premiaza eforturile unor organizatii de a reduce saracia extrema, de a opri raspandirea virusului HIV/SIDA si de a asigura invatamantul primar pentru toti copii din lume.

Castigatorul din acest an a fost Glasgow Caledonian University, o universitate publica din Scotia.

Aceasta a infiintat un colegiu in Bangladesh, in care femeile din zone foarte sarace invata sa devina asistente sau moase. Demersul este cu atat mai important cu cat in Bangladesh 87% din femei nasc fara asistenti medicali, iar femeile nu au alta sansa la educatie sau la obtinerea unui salariu decent.

Puteti afla mai multe detalii despre aceasta campanie din videoclipul de mai jos:
Marc Bolland, CEO Marks&Spencer, castigator al premiului The Prince’s Ambassador Awards


O alta distinctie a competitiei o reprezinta cea acordata de Printul Charles persoanelor publice care promoveaza dezvoltarea durabila in cadrul companiei lor si care inspira si alte companii sa adopte modele de afaceri responsabile.

Castigatorul de anul acesta este Marc Bolland, CEO Marks&Spencer. De-a lungul intregii sale cariere, Marc Bolland a fost un sustinator al afacerilor responsabile.

Strategia de dezvoltare durabila a retailerului Marks&Spencer, numita Plan A, si programul Shwopping, care permite clientilor sa returneze haine uzate in incinta magazinelor, sunt considerate exemple in industrie.

Una din companiile care s-au inspirat din aceasta strategie este Jaguar Land Rover. Compania s-a uitat la cum abordeaza Marks&Spencer dezvoltarea durabila, pentru a construi propria strategie de implicare in lantul de furnizori si de relationare cu clientii.


Puteti citi si despre alte companii premiate de Business in The Community, pe site-ul oficial al organizatiei.


Material realizat de Alina Liciu, Colaborator Responsabilitate.Sociala.ro, Managing Partner The Azores


2465

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Competitii CSR | Inovatie sociala | Dezvoltare comunitara | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro