RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Microsoft a finantat constructia unui parc eolian de la care va cumpara energie timp de 20 de ani

Microsoft a finantat constructia unui parc eolian de la care va cumpara energie timp de 20 de ani

Gigantul IT isi reafirma astfel pozitia de jucator pe piata energiei regenerabile, alaturi de companii precum Walmart, IKEA sau Google.

(13 mar 2014)

La sfarsitul anului 2013, Microsoft anunta ca va finanta constructia unui parc eolian in Texas si ca va cumpara timp de 20 de ani toata energia produsa de acesta. Este vorba despre “Keechi Wind”, parc care va alimenta reteaua electrica la care este legat si unul dintre centrele de date Microsoft (cel din San Antonio).

Constructia a inceput in 2014, dar parcul va functiona la capacitate maxima abia din 2015. Va avea instalate 50 de turbine eoliene, care vor produce 110 MW, suficient pentru a asigura energia electrica pentru 55.000 de case.

Trebuie precizat ca energia verde pe care o va cumpara gigantul IT prin acest proiect nu va fi directionata catre sediile sau centrele sale. In schimb, va fi introdusa in circuitul public, alimentat din diverse surse (hidrocentrale, termocentrale, parcuri eoliene etc.). Astfel, intreaga comunitate locala va beneficia de o energie mai putin poluanta.


Initiativa Microsoft face parte din eforturile companiei de a-si neutraliza amprenta de carbon (adica de a compensa cantitatea de emisii poluante rezultate din activitatile sale, prin finantarea unor proiecte care fie produc energie din surse regenerabile, fie absorb sau reduc cantitatea de gaze cu efect de sera care ar fi fost emise in mod normal).

Acest proiect se inscrie in tendinta remarcata de directorul editorial al publicatiei GreenBiz, Joel Makower, inca din 2006. Atunci, el inventaria initiativele unor mari companii de a deveni jucatori pe piata energiei electrice provenite din surse regenerabile, desi nu operau direct in acest sector.

Joel Makeower amintea de:
  • compania Dupont, care investise 50 de milioane de dolari pentru extinderea unei fabrici de panouri solare;
  • General Motors, care era cel mai mare producator de turbine eoliene din Statele Unite;
  • companiile de electronice Fujitsu, Hitachi, Kyocera, Sanyo, Sharp, Siemens, Toshiba, care incepeau sa produca din ce in ce mai mult tehnologii sustenabile (celule solare, componente pentru turbine eoliene, aparatura de control care asigura eficienta sistemelor electronice).
Tendinta se mentine si in prezent.

De exemplu, Google anunta in a doua parte a anului trecut ca va investi 80 de milioane de dolari in constructia a 6 parcuri fotovoltaice in California si Arizona (vezi investitiile Google).

Tot in 2013, Walmart a fost desemnat liderul comercial al investitiilor in energie fotovoltaica din Statele Unite, intr-un raport al “Solar Energy Industries Association”.

IKEA, retailerul cu cele mai mari investitii in energie eoliana din Canada, s-a angajat ca, pana in 2020, sa-si acopere consumul de energie doar din surse regenerabile (conform strategiei sale de CSR).


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


4330

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Protectia mediului | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro