RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Maternitati din Covasna si Harghita, dotate de Dorna si Salvati Copiii

Maternitati din Covasna si Harghita, dotate de Dorna si Salvati Copiii

Medicii vor putea ingriji corespunzator sute de prematuri, in conditiile in care suntem pe primul loc in UE la mortalitatea infantila.

(18 feb 2015)

Dorna si Salvati Copiii au dotat 2 maternitati din Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc cu echipament medical de ultima generatie, care le va permite medicilor sa salveze viata a sute de copii nascuti prematur.

Initiativa face parte din campania ”Grija pentru Copii”, initiata de Dorna si Salvati Copiii in 2013. Prin intermediul acesteia, compania a donat pana acum peste 1.300.000 de RON pentru dotarea a 30 de maternitati din intreaga tara.

De ce este necesara dotarea maternitatilor


Echiparea maternitatilor cu aparatura medicala este un demers absolut necesar in conditiile in care Romania este tara cu cea mai mare rata de mortalitate infantila din Uniunea Europeana. La noi, mor anual mai mult de 8 copiii dintr-o mie de nascuti vii, in timp ce in UE - doar 3 la mie.

Conform reprezentantilor Salvati Copiii, 33% dintre decesele copiilor nascuti prematur ar putea fi impiedicate, daca acestia ar fi ingrijiti corespunzator. Insa, in lipsa unor incubatoare performante, a unor ventilatoare si altor aparate care sa-i tina in viata, multi dintre acesti copii nu au sanse reale de supravietuire.

Nevoile maternitatilor din Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc


In anul 2014, in sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Fogolyan Kristof” din Sfantul Gheorghe, s-au nascut peste 1.000 de copii, dintre care 96 - prematur. Insa, abia acum sectia a fost dotata cu un incubator de ultima generatie, in valoare de 7.500 de euro.
Andras-Nagy Robert, Managerul Spitalului Judetean de Urgenta 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfantul Gheorghe
Andras-Nagy Robert, Managerul Spitalului, a explicat importanta acestei investitii pentru activitatea desfasurata de medici:
Incubatoarele reprezinta «coloana vertebrala» a oricarei maternitati. Cu ajutorul lor, monitorizam temperatura, greutatea si starea de sanatate a bebelusilor, iar acestia se bucura de un mediu sigur, cald, in care se pot dezvolta ca orice copil nascut la termen.
In judetul Covasna, rata mortalitatii infantile este si mai mare decat media tarii, respectiv 10,9 la mie.

La randul ei, sectia de neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenta din Miercurea-Ciuc a fost echipata cu doua aparate cu o valoare totala de 8.000 de euro. Este vorba despre o lampa fototerapie, folosita in tratamente cutanate, si un bilirubinometru, un aparat non-invaziv cu ajutorul caruia se pot masura variabilele clinice.

Motivatia companiei


Raluca Vlad, Brand Manager DornaLa o conferinta din luna noiembrie 2014, la care s-au anuntat rezultatele campaniei ”Grija pentru Copii”, Raluca Vlad, Brand Manager Dorna, a motivat sustinerea cauzei:
De-a lungul anilor, Dorna a sustinut programe pentru bebelusi, in care am sprijinit hidratarea corecta atat a mamei, cat si a bebelusilor. In 2013, afland de problema copiilor nascuti prematur in Romania, am decis sa ne alaturam eforturilor organizatiei Salvati Copiii. Ne-am dorit un parteneriat cu o organizatie puternica, cu experinta sanatate si in ingrijirea copiilor, iar Salvati Copiii Romania avea nevoie de sprijin finaciar pe termen lung. Si asa s-a nascut parteneritatul.

Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1877

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Sanatate | Marketing legat de o cauza

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro