RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Masterat de banking la Universitatea de Vest din Timisoara, finantat de BCR

Masterat de banking la Universitatea de Vest din Timisoara, finantat de BCR

Banca isi propune astfel sa dezvolte competentele profesionale ale studentilor si sa le creasca sansele de angajare.

(25 sep 2014)

Banca Comerciala Romana a semnat un parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara, pe o perioada de 2 ani, prin care se angajeaza sa desfasoare proiecte de dezvoltare a competentelor profesionale ale studentilor, astfel incat acestia din urma sa isi gaseasca mai usor un loc de munca dupa finalizarea studiilor.

Un prim astfel de proiect a constat in infiintarea unui mastrat de banking in cadrul UVT, in locul masteratului traditional de finante-banci. Prin intermediul lui, studentii vor avea acces atat la cunostintele si experienta specialistilor din BCR care vor asista la cursuri si le vor putea deveni tutori, cat si la programele de practica deja existente in cadrul companiei.

Marilen Pirtea, Rectorul Universitatii de Vest din Timisara, a remarcat faptul ca beneficiarii acestui parteneriat nu sunt doar studentii: Marilen Pirtea, Rectorul Universitatii de Vest din Timisara
Castigati de pe urma acestor proiecte sunt atat studentii, prin dezvoltarea de competente practice, cat si angajatorii, printr-o baza de selectie pliata pe necesitatile lor. Pregatim, astfel, tineri care cunosc cerintele pietei muncii si oferim companiilor resurse umane de inalta calitate.
Pe de cealalta parte, conform reprezentantilor BCR, si Universitatea are de castigat, prin adaptarea curriculei la nevoile reale ale pietei de banking romanesti.

Ce este diferit la masteratul de banking


Fata de un masterat in domeniul financiar-bancar obisnuit, la masteratul de banking infiintat cu sprijinul BCR la Universitatea de Vest din Timisoara au fost introduse cursuri specializate pe zona standardelor de vanzare si servire. De astfel de traininguri beneficiaza si angajatii bancilor. Asadar, cunostintele dobandite vor putea fi aplicate in mod direct de catre studenti, in institutiile financiare in care aleg sa faca practica.

Pe langa contributia la adaptarea curriculei universitare si participarea voluntarilor BCR la cursuri, banca s-a asigurat si de buna-desfasurare a activitatii: a renovat si a amenajat o sala de curs, in care se vor desfasura orele din cadrul masteratului.

Sala de curs renovata si doatata de BCR la Universitatea de Vest din Timisoara
Sala renovata si doatata de BCR la Universitatea de Vest din Timisoara

Colaborarea public-privata, solutia pentru dezvoltare invatamantului romanesc


Una dintre problemele majore ale societatii romanesti este somanjul. Conform unui sondaj al Ernst & Young Romania, acesta a atins un nivel record in randurile tinerilor in primul trimestru al anului 2014: aproape 26%. Pe de cealalta parte, se pare ca 54% dintre angajatorii romani au dificultati in identificarea angajatilor potriviti (conform unui studiu realizat in 2013 de Manpower).

Unul dintre motive este, conform specialistilor in HR, neadaptarea competentelor profesionale dezvoltate in timpul facultatii la cerintele angajatorilor. Colaborarea dintre sectorul privat si cel de invatamant poate fi insa solutia pentru rezolvarea problemei.

Un exemplu in acest sens este parteneriatul semnat de BCR cu UVT, parteneriat care se incadreaza intr-una dintre directiile strategice de CSR ale companiei, respectiv sustinerea educatiei si valorilor romanesti.

Iata cum justifica Marina Roman, Director Zonal Retail BCR, implicarea bancii in educatie:
Pentru Banca Comerciala Romana, sprijinirea educatiei si a valorilor romanesti a devenit o directie strategica, constienti fiind ca, astfel, vom putea sprijini formarea viitorilor profesionisti, a oamenilor de elita care vor remodela societatea in bine, printr-o cultura bazata, in primul rand, pe valori.
Evenimentul de semnare a parteneriatului din BCR si UVT
Evenimentul de semnare a parteneriatului din BCR si UVT


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

4053

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


BCR | Educatie | Dezvoltare comunitara | Stakeholder engagement

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro