RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Managerii discuta despre "CSR pe timp de criza" la Olimpiadele Comunicarii

Managerii discuta despre "CSR pe timp de criza" la Olimpiadele Comunicarii

La eveniment vor participa manageri de la Carpatcement, Tuborg, Petrom, UniCredit Tiriac Bank, JTI, Recolamp si Western Union.

(18 apr 2009)

Luni, 27 aprilie, in cadrul celei de-a IX-a editii a Olimpiadelor Comunicarii, va avea loc o noua conferinta in care managerii unor mari companii din Romania vor discuta despre CSR cu viitorii sau actualii profesionisti in comunicare. Conferinta se va desfasura la Palatul Parlamentului, sala “Nicolae Iorga”, intre orele 14.30-16.30. Conferinta este sponsorizata de Carpatcement, partener al proiectului.

Acest format inedit de conferinta este la a doua editie, prima avand loc la Olimpiadele Comunicarii din 2008. Conceptul ei a fost unul de succes atunci. Acest lucru se datoreaza si faptului ca, in ciuda numarului important de evenimente pe teme de CSR din ultimii ani, in continuare exista mult scepticism referitor la cat de deschise sunt companiile din Romania sa integreze principiile responsabilitatii sociale in procesele lor de afaceri.

De aceea, organizatorii Olimpiadelor Comunicarii au crezut ca singurii care pot raspunde acestui scepticism sunt chiar persoanele de varful lantului decizional din companii. Iar primii care ar trebui sa aiba o imagine corecta a perceptiei managementului despre CSR sunt cei care vor fi chemati sa transmita mesajele companiei catre public, respectiv tinerii profesionisti in comunicare, participanti sau implicati in Olimpiadele Comunicarii. Acestia sunt invitati sa se implice cat mai intens in dialogul cu managerii si sa puna cele mai curajoase intrebari.     

Pentru ca discutia sa fie una cat mai "fierbinte", organizatorii, impreuna cu partenerii lor de la Carpatcement au ales ca tema generala a Conferintei intrebarea:
"Ce mai inseamna CSR intr-o perioada de criza economica?". 
Pe langa aceasta, dezbaterea va urmari sa raspunda si la intreabri precum:
  • Ce ne spune "realitatea" bugetelor despre situatia domeniului CSR in Romania ?
  • Este eficient economic ca intr-o perioada dificila sa scoatem de pe lista de prioritati domeniul CSR? Exista riscuri? De ce natura?
  • Este dispus publicul sa accepte la ora actuala ca responsabilitatea sociala e mai putin importanta decat sanatatea financiara a unei mari companii ?
  • Exista oportunitati pentru companiile care apasa mai tare acum pe "pedala" CSR?
Chiar daca aceste intrebari par dificile pentru niste persoane care au ca scop este sa protejeze imaginea companiilor din care provin, organizatorii afirma ca invitatii la aceasta Conferinta sunt persoane cu suficienta putere decizionala si responsabilitati, astfel incat sa ofere cele mai sincere si pragmatice raspunsuri.

De aceea au fost invitati sa raspunda la aceste intrebari, dar si la altele venite din partea publicului, manageri de la companii care sunt pe de o parte printre cele mai puternice din Romania, iar pe de alta parte si-au construit un renume in domeniul CSR: Carpatcement, Tuborg, Petrom, UniCredit Tiriac Bank, JTI, Recolamp si Western Union.


Mihai Rohan
Mihai Rohan

Director General
Carpatcement
Dan Pascariu
Dan Pascariu

Presedinte al Consiliului de Administratie
UniCredit Tiriac Bank
Shaine Shachar
Shachar Shaine

Presedinte
Tuborg Romania
Neil Coupland
Neil Coupland

Director General si Vice Presedinte
JTI Romania, Bulgaria si Croatia
Mona Nicolici
Mona Nicolici

Purtator de cuvant si CSR Manager
Petrom
foto_alexandru_badulescu.jpg
Alexandru Badulescu

Country Director
Western Union Romania si Bulgaria
Raul Pop
Raul Pop

Director General
Recolamp
Sorin Rosca Stanescu
Moderator

Sorin Rosca Stanescu

La eveniment sunt asteptati in special tineri profesionisti care vor sa inteleaga cum va evolua in perioada urmatoare domeniul CSR, care vor sa lucreze sau lucreaza deja in acest domeniu. De asemenea sunt asteptati reprezentanti ai ONG-urilor, ai agentiilor de comunicare, consultanti, bloggeri si alti lideri de opinie sau organizatii interesate de domeniu.

Confirmarea participarii se face, in mod obisnuit, avand un cont pe site-ul Olimpiadelor Comunicarii si completand formularul pe care il gasiti din pagina Conferintelor.

Cu toate acestea, daca nu vreti sa aveti un cont pe site, puteti confirma participarea completand un formular simplificat .

Conferinta "Managerii despre CSR" este oferita de Carpatcement. Despre motivele pentru care a sustinut, pentru al doilea an consecutiv, aceasta conferinta, Bogdan Arnautu, Seful Departamentului de Comunicare al Carpatcement, argumenteaza:

Bogdan Arnautu "Carpatcement considera ca o companie responsabila este datoare nu doar sa deruleze programe de CSR. Pentru rezultate care sa conteze in acest domeniu, e nevoie de o actiune comuna a intregii comunitati corporative. Urmand aceasta linie, Carpatcement nu se opreste doar la dezvoltarea unor platforme de responsabilitate sociala. Vrem sa convingem companiile ca trebuie sa dea ceva inapoi societatii, ca trebuie sa se implice pentru bunastarea ei. De aceea suntem parteneri ai ResponsabilitateSociala.ro si sustinem Conferinta despre CSR de la Olimpiadele Comunicarii."

Despre Conferintele din cadrul Olimpiadelor Comunicarii

Conferintele reprezinta unul din cele mai importante momente din cadrul proiectului Olimpiadele Comunicarii - o competitie nationala pentru tinerii care isi doresc o cariera in Advertising, Relatii Publice, Comunicare Politica sau Comunicare Institutionala, aflata anul acesta la cea de-a IX-a editie.

Conferintele isi propun sa ofere o perspectiva globala a profesiei de comunicator, atat pentru tinerii practicieni aflati la inceput de drum, cat si pentru cei care vor sa evolueze in cariera. Anul acesta, pe 27 si 28 aprilie, cei care vor participa la Conferinte vor avea oportunitatea sa se intalneasca cu peste 30 de invitati din toate domeniile comunicarii: strategi si creativi, manageri de agentii, directori generali sau responsabili de comunicare din companii de top, analisti politici, bloggeri si oameni politici celebri..

Organizatorii ii invita pe toti practicienii in comunicare sa participe atat la conferinta despre CSR cat si la ale sesiuni care li se par interesante. Pentru o descriere a acestora, vezi pagina Conferinte de pe site-ul proiectului.

Programul Conferintelor de la Olimpadele Comunicarii 2009

Luni, 27 aprilie 2009

  • 12:00 - “Laborator de disectie: advertising comercial vs. advertising social”
Vor sustine studii de caz: Razvan Matasel (Managing Partner, Arsenoaiei & Matasel), Dan Sendroiu si Sorin Psatta (Graffiti BBDO), Camelia Levintza Stettler (Radio ZU), Costin Uzun (Gillette Balkans).
  • 14:30 – “Managerii despre CSR: ce inseamna responsabilitatea sociala intr-o perioada de criza economica?”
Managerii invitati sunt: Mihai Rohan (Carpatcement), Shachar Shaine (Tuborg Romania), Neil Coupland (JTI Romania, Bulgaria si Croatia), Dan Pascariu (UniCredit Tiriac Bank), Mona Nicolici (Petrom), Alexandru Badulescu (Western Union Romania si Bulgaria) sau Raul Pop (Recolamp).
  • 17:00 - “Cele mai eficiente metode de a comunica prin new media”
Vor sustine prezentari si studii de caz: Madalin Matica (DotCommerce), Sorin Tudor (Project 365 Communication), Diana Dragomir (Inpolitics Media), Mihai Ciobanu (Johnson&Johnson Consumer).

Marti, 28 aprilie 2009

  • 12:00 - “Laborator de disectie: PR comercial vs. comunicare politica”
Vor sustine studii de caz: Bogdan Naumovici (23 Communication Ideas), Bogdan Theodor Olteanu (Millenium Communications), Andrei Stoiciu (IDEE), Hortensia Nastase (Lowe PR)
  • 14:30 - “Povesti din campanie - ce-am invatat din primul vot uninominal?”
Politicienii invitati: Roberta Anastase (PD-L), Victor Ponta (PSD), Bogdan Olteanu(PNL), Ludovic Orban (PNL), Adriana Saftoiu(PNL) si Bogdan Ciuca (PC).
Moderator: Victor Ciutacu
  • 17:00 - "Drumuri de cariera intr-o agentie de comunicare"
La discutie vor participa cinci manageri ai unor agentii cu profiluri diferite. Ei vor prezenta cum sunt organizate companiile lor si care sunt diferentele de cultura organizationala. Tot ei le vor da tinerilor profesionisti la inceput de drum informatii despre oportunitatile de cariera, despre avantajele sau dezavantajele de a lucra intr-o agentie sau alta. De asemenea, le vor oferi sfaturi practice despre cum se pot pregati, inca dinainte de a se angaja, pentru a obtine performanta intr-un anumit job de comunicare.
Mai multe detalii despre Conferinte si despre participare, gasiti pe site-ul Olimpiadelor Comunicarii .

5070

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Tuborg Romania (URBB) | Western Union Romania | UniCredit Tiriac Bank | Evenimente CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro