RSS

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Liderii anului 2015 in domeniul sustenabilitatii

Liderii anului 2015 in domeniul sustenabilitatii

Aflati care sunt companiile, ONG-urile si statele considerate cele mai sustenabile de catre stakeholderi.

(10 iun 2015)

SustainAbility, think tank international din domeniul sustenabilitatii, si compania de consultanta in business sustenabil GlobeScan au publicat o noua editie a unui raport despre companiile, ONG-urile si guvernele vazute de catre stakeholderi ca lideri in sustenabilitate in anul 2015.

Pentru realizarea lui, autorii au chestionat 816 experti in sustenabilitate, din 82 de tari. Din esantion, au facut parte reprezentanti ai unor companii, institutii, ONG-uri si institute de cercetare, dar si consultanti sau jurnalisti specializati.

Cei mai multi dintre acestia au considerat ca Unilever, WWF, Greenpeace, Germania si tarile nordice sunt lideri incontestabili in domeniul sustenabilitatii. Iata si alte concluzii ale raportului:

ONG-urile, percepute ca cele mai sustenabile


Autorii i-au rugat pe respondenti sa evalueze performantele de sustenabilitate ale stakeholderilor din 1992 si pana acum si sa spuna ce asteptari au de la acestia pentru urmatorii 20 de ani. Aproape 2 treimi dintre cei chestionati au atribuit ONG-urilor cele mai bune performante, iar guvernelor si institutiilor de stat - cele mai slabe.


Performantele de sustenabilitate, pe categorii de stakeholderi

Performantele de sustenabilitate, pe categorii de stakeholderi

Cu toate ca ii considera cei mai activi in domeniul sustenabilitatii, respondentii nu se asteapta ca ONG-urile sa preia controlul initiativelor de sustenabilitate. In schimb, se asteapta la mai multa colaborare din partea tuturor stakeholderilor.

Unilever, lider pentru al cincilea an consecutiv


Unilever a obtinut cel mai mare punctaj pentru al 5-lea an consecutiv, fiind mentionata ca cea mai sustenabila companie de 38% dintre respondenti. La o distanta de 27 de procente, ii urmeaza Patagonia, singura companie care a mai fost mentionata de peste 10% dintre respondenti.

Clasamentul celor mai sustenabile companii

Clasamentul celor mai sustenabile companii

Printre aspectele cele mai apreciate de respondenti, s-au numarat capacitatea companiilor de a integra valorile sustenabilitatii la nivel de business, masura in care ofera produse si servicii sustenabile, dar si angajamentele lor pe termen lung.

WWF, cel mai sustenabil ONG


Un sfert dintre expertii din esantion au considerat ca World Wildlife Fund este organizatia cu cele mai reusite initiative de dezvoltare a sustenabilitatii. WWF este urmata de Greenpeace si Oxfam.

Clasamentul ONG-urilor care incearca sa dezvolte sustenabilitatea
Clasamentul ONG-urilor care incearca sa dezvolte sustenabilitatea

In cazul ONG-urilor, respondentii au declarat ca cele mai importante aspecte sunt incurajarea colaborarii intre stakeholderi, capacitatea de a influenta decizii si eficienta programelor.

Germania si Suedia, cele mai sustenabile tari


Atunci cand au avut de ales cea mai sustenabila tara, cei mai multi respondeti au oscilat intre Germania si Suedia. Acestea au fost urmate de Norvegia, Danemarca si Marea Britanie.

Clasamentul celor mai sustenabile state
Clasamentul celor mai sustenabile state

In evaluarea tarilor, expertii chestionati au tinut cont de: masura in care guvernele incurajeaza dezvoltarea sustenabila in randurile liderilor si a populatiei; masurile de eficientizare energetica, de stopare a schimbarilor climatice si de incurajare a dezvoltarii sectorului energiilor regenerabile; masura in care politicile implementate de state sunt ambitioase si inovatoare.

Pentru a afla mai multe informatii, puteti descarca raportul de pe site-ul GlobeScan sau il puteti consulta mai jos.
Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


879

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Cercetari CSR | Investitii sustenabile

Iti recomandam si articolul:

Studiu: ce ii motiveaza pe angajati sa se implice in cauzele sociale sustinute de companii

Aflati care sunt beneficiile unei companii care ofera angajatilor oportunitati de voluntariat, dar si ce instrumente pot folosi acestea.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro

Afla cat de responsabile sunt companiile din jurul tau!

Saptamanal, ne citesc peste 8.000 de lideri de opinie din companii, din societatea civila sau din institutii publice.

Asigura-te ca afli cele mai noi informatii, evenimente, sau analize din domeniul CSR, atat din Romania, cat si din strainatate.