RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Lectii de antreprenoriat social pentru elevii participanti la Tabara din Tara lui Andrei

Lectii de antreprenoriat social pentru elevii participanti la Tabara din Tara lui Andrei

In perioada 21 iulie - 24 august, echipele castigatoare ale competitiei de proiecte "Scoala lui Andrei" participa la a 6-a editie a Taberei.

(07 aug 2013)

400 de elevi din 12 judete participa vara aceasta la cea de-a sasea editie a Taberei din Tara lui Andrei. Copiii fac parte din cele 17 echipe castigatoare ale locurilor I si II din competitia Scoala lui Andrei, care a incurajat elevii sa propuna idei de proiecte prin care sa rezolve o problema in comunitatile lor.

Elevii din Tabara participa la realizeaza machetei parcului de distractii In cadrul Taberei, care are loc la Bran in perioada 21 iulie-24 august, copiii participa la ateliere non-formale pentru stimularea creativitatii si a imaginatiei, invata notiuni de antreprenoriat si cauta idei sustenabile pentru dezvoltarea comunitatilor din care fac parte. Apoi, aplica toate acestea intr-un exercitiu practic, construind si administrand, in echipe, un parc de distractii.

Astfel, invata să negocieze, sa faca investitii potrivite, sa administreze un buget si sa promoveze parcurile pentru a atrage cat mai multi vizitatori. La final, pleaca din Tabara cu o viziune mai clara si cu notiuni mai detaliate legate de antreprenoriat, pe care le vor folosi pentru implementarea proiectului lor de schimbare in bine a comunitatii.

De asemenea, Tabara din Tara lui Andrei le ofera copiilor si oportunitatea de a se cunoaste si de a-si valorifica talentele. Acestia realizeaza interviuri si reportaje pentru Ziarul Taberei, pun in scena povesti, construiesc coregrafii si invata sa transforme materialele reciclabile in costume pentru eroi din povesti.
Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom
Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom, spune ca Tabara din Tara lui Andrei este un proiect de suflet: “Suntem martorii unor schimbari de atitudine si mentalitate. Inovatia, curajul si implicarea stau la baza schimbarii, iar Tabara din Tara lui Andrei isi propune sa-i inspire pe participanti pentru a se transforma intr-o resursa valoroasa pentru comunitatea lor.”

In plus, cadrele didactice coordonatoare care au inscris proiecte in Scoala lui Andrei au participat la cursuri de management de proiect si comunicare online.

In cinci ani, peste 2.600 de elevi si 170 de cadre didactice au participat in Tabara din Tara lui Andrei.


2751

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Petrom | Antreprenoriat social

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro