RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


KMG International: program de internship pentru 200 de studenti sau absolventi de studii superioare

KMG International: program de internship pentru 200 de studenti sau absolventi de studii superioare

Studentii la inginerie, finante, contabilitate sau comunicare pot aplica pentru posturi in Bucuresti, Navodari, Ploiesti sau Zalau.

(20 feb 2015)

KMG International (fostul Grup Rompetrol) ofera studentilor si absolventilor de studii superioare posibilitatea de a urma un program de internship in unul dintre orasele in care compania are operatiuni: Bucuresti, Navodari, Ploiesti sau Zalau.

Cei interesati au la dispozitie peste 200 de posturi, structurate astfel:
  • in Bucuresti: posturi pentru studenti/absolventi in domeniul financiar, contabil sau comunicare, care isi pot alege sa lucreze in unul dintre departamentele: Finante/ Contabilitate; Logistica; Marketing/ Comunicare interna; Resurse umane; Tehnologia informatiei; Aprovizionare; Distributie; Sanatate, calitate, siguranta si mediu; Managementul performantei ; Raportare. In Bucuresti, numarul de posturi nu este unul limitat, nevoia de forta de munca fiind constanta.
  • in Navodari: posturi pentru studenti sau absolventi de inginerie mecanica/ petrol si gaze/ automatizari electrice/ tehnologia informatiei. Este vorba despre 4 locuri disponibile incepand cu luna mai, 12 - disponibile incepand cu luna iunie si 93 - incepand cu luna iulie.
  • in Ploiesti: 18 posturi pentru studenti/absolventi de inginerie mecanica/ electricitate/ chimie si 2 posturi pentru studenti/absolventi de economie. Pozitiile sunt disponibile incepand cu luna iulie.
  • in Zalau: 22 de posturi pentru studenti/absolventi de inginerie, cu posibilitatea de a incepe in mai, iunie sau iulie.

Criterii de selectie si procedura de aplicare


In program vor fi acceptati doar studentii sau absolventii care:
  • au obtinut rezultate academice remarcabile;
  • vorbesc fluent limba engleza;
  • au cunostinte elementare de MS Office (in mod special MS Excel si MS Power Point)
  • au abilitati de comunicare, invata rapid, sunt orientati spre calitate si obtinerea rezultatelor.
Cei care considera ca se incadreaza in criteriile de selectie, se pot inscrie in program descarcand un formular de pe site-ul Rompetrol, completandu-l si trimitandu-l alaturi de un CV la adresa internship@rompetrol.com.

Beneficiile participantilor la internship


Fiecare student sau absolvent acceptat in program va avea un mentor - un specialist Rompetrol din domeniul ales. Acesta va stabili obiectivele programului si un plan de dezvoltare. La jumatatea internship-ului, mentorii vor evalua rezultatele studentilor si vor adapta obiectivele si planurile dupa performantele fiecaruia. La final, se realizeaza o ultima evaluare, in functie de care se decide daca si cine va fi angajat in companie.

Internship-ul nu este platit, insa reprezentantii companiei sustin ca sansele de angajare dupa finalizarea acestuia sunt mari. Din anul 2002 pana in prezent, au urmat programul peste 600 de absolventi de studii superioare, iar jumatate dintre acestia au ramas in companie.

Mai mult, unii dintre ei au ajuns pe pozitii de top. Este cazul unor persoane precum: Cristian Bolohan - Process Engineering Director; Andrei Parvulescu - Production Unit Manager; Marian Grigoras - Production Unit Manager.
 

Beneficiile companiei si ale sectorului economic


Conform reprezentantilor companiei, nevoia de angajare este una constata, intrucat unii angajati lucreaza de mult timp in companie, au ajuns la varsta pensionarii si trebuie inlocuiti. Perioada medie de retentie a angajatilor este de 11 ani.

Florin Luca, Directorul de Resurse Umane al KMG International, a explicat aceasta nevoie:Florin Luca, Directorul de Resurse Umane al KMG International
In grupul KMG International, suntem preocupati de dezvoltarea internilor si de pregatirea lor pentru o pozitie full-time. De asemenea, premisa de la care plecam in etapa de analiza a oportunitatilor de internship este aceea de a asigura un echilibru intre diversele nivele de experienta a angajatilor nostri. Prin urmare, punem in balanta ponderea persoanelor ce se apropie de momentul retragerii din activitate si nevoia de recrutare a specialistilor juniori pentru a asigura o succesiune eficienta.

Conform Eurostat, in al doilea trimestru al anului 2014, la nivelul Uniunii Europene, existau peste 5 milioane de tineri someri. Aceasta cifra reprezinta 23,2% din totalul populatiei tinere apte de munca, dublu fata de somanjul in randurile adultilor. In ultimii 4 ani, rata somajului la tineri a crescut de 3 ori mai mult decat cea la adulti.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro


2406

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro