RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


KazMunayGas, compania care detine Rompetrol, si-a publicat raportul de CSR pe 2012

KazMunayGas, compania care detine Rompetrol, si-a publicat raportul de CSR pe 2012

Raportul este conform cu GRI si inventariaza indicatori din domenii precum: sanatatea si siguranta in munca, mediu sau dezvoltarea locala

(29 nov 2013)

KazMunayGas, compania kazaha care detine Grupul Rompetrol, si-a publicat recent raportul de sustenabilitate pentru anul 2012.

Compania publica rapoarte de CSR incepand din 2008, insa cel de anul acesta este primul care respecta cerintele Global Reporting Initiative (GRI) in ceea ce priveste indicatorii de performanta economica, sociala si de mediu.

Investitiile companiei in sectorul social depasesc 150 de milioane de dolari anual si sunt directionate catre domenii precum: sanatatea si siguranta in munca, implicarea stakeholderilor, protectia mediului si dezvoltarea comunitatilor unde compania are operatiuni.

KazMunayGas sponsorizeaza Federatiile de box, fotbal, tenis si judo din Kazakhstan. Bugetele de sponsorizari au fost alocate catre diverse fundatii si asociatii, care desfasoara:
  • proiecte de dezvoltare a resurselor umane si de creare de noi locuri de munca;
  • proiecte de sponsorizare a unor grupuri defavorizate, precum veterani de razboi, pensionari ai industriei de petrol si gaze, copii adandonati, persoane cu dizabilitati si persoane cu venituri mici;
  • proiecte pentru sustinerea sportului si promovarea unui stil de viata sanatos, prin renovarea unor sali de sport si sponsorizari catre federatii de box, fotbal, tenis si judo.
KazMunayGas s-a angajat sa respecte principii internationale in ceea ce priveste conditiile de munca, drepturile omului sau sanatatea si siguranta. De asemenea, KazMunayGas a implementat un sistem de management integrat, in conformitate cu standardele internationale ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001, pentru managementul calitatii, al protectiei mediului, al sanatatii si al securitatii in munca. In plus, a aderat la UN Global Compact, angajandu-se astfel sa respecte drepturile fundamentale ale omului, standardele internationale de munca si protectie a mediului inconjurator, dar si transparenta activitatii sale.

In Romania, Rompetrol contribuie la obiectivele de CSR ale grupului KazMunayGas, printr-o serie de proiecte in domeniul sanatatii si al mediului.

Spre exemplu, compania este unul dintre cei mai importanti finantatori privati ai SMURD si a organizat numeroase actiuni de reciclare sau refolosire a deseurilor, dar si de promovare a miscarii. Totodata, prin bine cunoscutul program “Impreuna pentru fiecare”, Rompetrol finanteaza proiecte de dezvoltare a comunitatilor locale, tot in domeniile sanatate si mediu.

Raportul de CSR al KazMunayGas poate fi consultat pe site-ul companiei, insa este disponibil doar in limba rusa.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2614

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


KMG International | Rapoarte CSR

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro