RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Kaufland va dona peste 3.000 de calculatoare unor scoli din localitatile in care are operatiuni

Kaufland va dona peste 3.000 de calculatoare unor scoli din localitatile in care are operatiuni

Astfel, peste 29.000 de copii vor avea acces la tehnologie, iar profesorii isi vor putea imbunatati metodele de predare.

(20 feb 2015)

Kaufland Romania va dota cu 3.060 de calculatoare 102 scoli situate in apropierea magazinelor sale din intreaga tara. Actiunea face parte dintr-o campanie desfasurata la nivel national inca din 2013, alaturi de organizatia “Scoala de Valori”.

Este vorba despre campania “Ajutam impreuna!”, aflata la a treia editie. Daca la editiile anterioare organizatorii s-au adresat unor gradinite, respectiv unor clase primare, anul acesta, vor dota laboratoare de informatica ale claselor gimnaziale.

Calculatoare donate la editiile anterioare

Elementele campaniei


Pe langa achizitia de calculatoare si asigurarea infrastructurii necesare pentru functionarea lor, scolile vor primi si acces la aplicatii si platforme online interactive. Cu ajutorul lor, profesorii isi vor putea adapta metodele de predare si isi vor putea organiza cursurile intr-o maniera mai atractiva pentru elevi.

De asemenea, scolile care vor fi interesate vor putea implementa si un sistem online de management educational, dezvoltat de compania Edu Apps. Este vorba ADMA, o solutie sincronizata cu Google Apps for Education, instrument folosit de peste 40 de milioane de profesori, elevi si studenti din intreaga lume.

Pentru a-i invata pe profesori cum sa foloseasca acest sistem, Scoala de Valori si Edu Apps vor organiza o serie de traininguri. Profesorii vor afla astfel cum sa elaboreze fise de lucru, teme sau teste, folosind aplicatia, cum sa isi gestioneze planurile de lectii si chiar si cum sa creeze un site pentru disciplina lor. De asemenea, vor putea administra online portofoliile elevilor si le vor putea impartasi parintilor, de la distanta, situatia acestora.

Mecanismul campaniei


Pentru finantarea campaniei, Kaufland Romania aloca anual organizatiei “Scoala de Valori” o parte din impozitul pe profit pe care il poate directiona catre sectorul neguvernamental.

Specialistii organizatiei, impreuna cu angajatii Kaufland din teritoriu si inspectoratele scolare judetene, au identificat deja nevoile fiecarei scoli, au achizitionat echipamentele si, pana la sfarsitul lunii, le vor instala in scoli.

De dotari vor beneficia peste 29.000 de copii din clasele 5-8, alaturi de profesorii lor.

Astfel de investitii sunt cu atat mai importante cu cat situatia din tara noastra privind accesul la tehnologie este ingrijoratoare. Conform datelor Eurostat, la inceputul anului 2013, trei sferturi dintre europeni foloseau un calculator, pe cand in Bulgaria si Romania doar jumatate aveau acces la unul.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1938

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro