RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


JAR, NN Romania si HP promoveaza antreprenoriatul social in randurile liceenilor

JAR, NN Romania si HP promoveaza antreprenoriatul social in randurile liceenilor

Aflati cum si-au propus organizatia si cele 2 companii sa ii ajute pe elevi sa gaseasca solutii inovatoare la diverse probleme sociale.

(25 mar 2015)

Junior Achievement Romania, in colaborare cu NN Romania si HP, organizeaza o noua editie a unui program prin care ii incurajeaza pe elevii de liceu sa vina cu solutii inovatoare la problemele sociale identificate in comunitatile lor. Este vorba despre programul “Social Innovation Relay”, desfasurat la nivel international si aflat la a cincea editie in Romania.

Prin intermediul lui, organizatorii si-au propus sa contribuie la formarea unor viitori antreprenori, capabili sa raspunda provocarilor societatii de astazi. Carmen Soare, Director de Marketing NN Romania, a explicat de ce compania pe care o reprezinta a decis sa se implice in proiect:Carmen Soare, Director de Marketing NN Romania
“Promovarea antreprenoriatului social in randul elevilor de liceu are potentialul de a forma o viitoare generatie activ implicata in asigurarea bunastarii societatii in ansamblul ei. Ne asteptam ca elevii care vor participa la acest proiect sa devina in primul rand antreprenori ai propriului viitor si sa fie mai receptivi la mesajele pe care societatea le transmite."

In ce consta programul "Social Innovation Relay"


“Social Innovation Relay” este un program de formare de antreprenori sociali, care pune la dispozitia elevilor 3 instrumente:
 • resurse online pe tema antreprenoriatului social

  La aceste resurse poate avea acces oricine, prin intermediul unei platforme oferite gratuit de catre HP. Este vorba despre platforma HP Life, prin care compania si-a propus sa ii invete pe studenti si pe antreprenori cum sa isi foloseasca abilitatile IT si de management, pentru a dezvolta afaceri de succes si pentru a crea noi locuri de munca.

  In plus, Junior Achievement le ofera elevilor care se inscriu pe platforma internationala a programului posibilitatea de a obtine o certificare a cunostintelor dobandite in domeniul antreprenoriatului si inovarii sociale, sustinand un test online.
 • sesiuni de mentorat sustinute de voluntari din cadrul companiei NN

  Angajatii NN Romania le vor prezenta elevilor, in cadrul unor sesiuni fata-in-fata si online, exemple de afaceri sociale de succes, care i-ar putea inspira pe acestia din urma in incercarea de a identifica problemele sociale care ii intereseaza si solutiile la acele probleme.
 • o competitie de proiecte de antreprenoriat social, desfasurata atat la nivel national, cat si international

  Elevii interesati trebuie sa formeze echipe de cate 2 pana la 4 persoane, si, impreuna cu un profesor coordonator, sa identifice o problema sociala de interes pentru ei si sa propuna o solutie prin care sa amelioreze respectiva problema.

  Propunerile se pot incadra in oricare dintre urmatoarele domenii: educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai, drepturile omului, energie sau protectia mediului.

  Echipele se pot inscrie in competitie pana pe 15 aprilie 2015, pe site-ul www.sir.jaromania.org.

  Autorii celor mai bune 20 de propuneri vor fi invitati sa participe la un program de mentorat, pentru a-si dezvolta ideea. Fiecarei echipe i se va desemna cate un mentor din cadrul companiei NN si, impreuna, vor incerca sa adapteze conceptul la mediul economic curent.

  Juriul va tine cont de criterii precum: relevanta problemei identificate, originalitatea, fezabilitatea si eficacitatea solutiei propuse si modul de prezentare.

  Cele mai bune 10 planuri de afaceri vor intra in competitia nationala. In aceasta etapa, echipele isi vor prezenta proiectele online, in fata unui juriu si a celorlalti candidati, iar la final se va desemna cea mai buna idee de afacere.

  Echipa castigatoare va participa ulterior la faza internationala a competitiei. In plus, va fi premiata in cadrul Galei Business Hall of Fame, eveniment care va avea loc pe 27 mai, la Ateneul Roman din Bucuresti.
Mai multe detalii despre competitie, dar si despre intregul program, gasiti pe site-ul www.sir.jaromania.org.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

1854

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Educatie | Antreprenoriat social

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro