RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Itsy Bitsy - "Piramida Alimentatiei Sanatoase", editia a II-a

Itsy Bitsy - "Piramida Alimentatiei Sanatoase", editia a II-a

Campania ii invata despre alimentatia sanatoasa pe copiii din 30 de gradinite din Bucuresti.

(04 nov 2009)

Postul de radio pentru copii Itsy Bitsy desfasoara, in perioada 19 octombrie -19 noiembrie, a doua editie a campaniei “Piramida Alimentatiei Sanatoase”. Doua personaje inventate de Itsy Bitsy, Zapa si Elfizonia, vor merge in 30 de gradinite de stat din Bucuresti, pentru a-i invata pe copii principiile unei alimentatii corecte.

Deoarece micutii invata cel mai bine prin joc, personajele Itsy Bitsy vor sustine, in fiecare gradinita, cate un spectacol interactiv de o ora, cu rol educativ.

Zapa si Elfizonia vor dansa pentru a explica importanta exercitiilor fizice si vor discuta cu cei mici pe tema meselor calde, in familie. Prin jocuri ingenioase, ii vor invata pe copii cum sa se apere de “monstrii” din produsele nesanatoase si cat de bune sunt lichidele pentru organism.

De asemenea, le vor prezenta copiilor principalele grupe de alimente si rolul lor in dieta zilnica. La finalul programului vor construi impreuna Piramida Alimentatiei Sanatoase, elaborata de nutritionistii Harvard School of Public Health.

Pentru a le arata si parintilor ce au invatat, copiii vor primi un pliant cu ilustrarea piramidei. Aceasta le va aminti ce trebuie sa manance pentru a creste sanatosi.

Cele doua personaje Itsy Bitsy, Zapa si Elfizonia, le explica micutilor, printr-un spectacol interactiv, care este locul fiecarui aliment in dieta zilnica si cat de importanta este miscarea pentru sanatate. Pliantul care ilustreaza Piramida Alimentatiei Sanatoase.


Nadia Tataru
, director general Itsy Bitsy, motiveaza importanta campaniei:
Nadia Tataru, director general Itsy Bitsy
Traim intr-o societate in care parintii nu au timp, iar scoala nu are suficiente resurse pentru educatia alimentara a copiilor. Noi, la Itsy Bitsy, suntem foarte preocupati de stilul de viata al copiilor si de efectele negative pe care alimentatia nesanatoasa si lipsa miscarii le au asupra dezvoltarii lor. Suntem ingrijorati de faptul ca, dintr-o insuficienta constientizare a efectelor pe termen lung, parintii isi duc des copiii la restaurant fast food sau ii abandoneaza in fata televizorului sau a calculatorului. Tocmai de aceea credem ca este de datoria noastra, ca media responsabila, sa educam si sa formam caractere sanatoase.”

Inscrieri si promovarea campaniei

Gradinitele au fost anuntate ca se pot inscrie in program printr-un spot radio si in cadrul stirilor si emisiunilor Itsy Bitsy. Inscrierile se fac pana pe 8 noiembrie, pe site-ul Itsy Bitsy.

Spot radio pentru promovarea campaniei:


Despre campania Piramida Alimentatiei Sanatoase:

Aflata la a doua editie, campania este organizata in parteneriat cu Fundatia Pentru Alimentatie Sanatoasa si Asociatia Parintilor Isteti, cu avizul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Sponsorii programului sunt Cavit Junior si Prigat Itsy Bitsy.

Prima editie a campaniei a fost lansata in primavara acestui an si s-a adresat unui numar de peste 2.500 de copii.

7822

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Implicare in comunitate

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro