RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Intreprindere sociala pentru tineri seropozitivi sau cu nevoi speciale

Intreprindere sociala pentru tineri seropozitivi sau cu nevoi speciale

Cu ocazia Sarbatorilor, Fundatia Chance for Life invita companiile sa cumpere produsele sau serviciile intreprinderii sale sociale.

(25 nov 2013)

Beneficiarii proiectului 'Atelierele Viitorului' creeaza obiecte decorative, pe care apoi le ofera companiilor si publicului in schimbul unor donatii. De 5 ani, 16 tineri cu nevoi speciale confectioneaza obiecte decorative, in cadrul unui proiect care functioneaza pe principiile unei intreprinderi sociale. Cei 16 beneficiari provin din centre de protectie sociala si sunt in principal tineri seropozitivi, dar si tineri cu dizabilitati mintale sau copii din familii defavorizate.

Proiectul se numeste “Atelierul Viitorului ” si face parte dintr-un program al fundatiei “Chance for Life ”. Prin intermediul lui, fundatia urmareste sa dezvolte abilitatile creative ale beneficiarilor, in scopul asigurarii unui loc de munca si integrarii lor in societate.

Voluntarii 'Chance for Life' invata cum sa ii indrume pe beneficiarii proiectului 'Atelierul Viitorului', in cadrul unor traininguri organizate de fundatie. De 3 ori pe saptamana, ei participa prin rotatie la ateliere de creatie, unde confectioneaza obiecte decorative, sub supravegherea voluntarilor “Chance for Life”. Fundatia le ofera astfel indrumarea de care au nevoie, un spatiu special amenajat unde sa-si desfasoare activitatea, dar si o masa calda in timpul programului de creatie.

In plus, asigura strangerea fondurilor pentru finantarea activitatii, prin intermediul unui magazin online, prin participarea la targuri si prin atragerea de donatii din partea companiilor.

Cei interesati pot cumpara produsele create de pe magazinul caritabil , iar companiile le pot oferi angajatilor ateliere de teambuilding creativ , organizate la cerere de catre fundatie, in schimbul unei sume modice.
Voluntarii Fundatiei 'Chance for Life' participa la targuri, cu scopul de a strange fonduri pentru finantarea activitatilor proiectului 'Atelierul Viitorului'.
Recent, Fundatia a lansat companiilor invitatia de a participa la un astfel de atelier creativ pe tema Craciunului . In cadrul acestuia, angajatii vor crea decoratiuni de Craciun, sustinand astfel activitatea fundatiei. Mai mult, pentru angajati, atelierele sunt o oportunitate de a consolida relatiile din grup si de a se relaxa. Companiile interesate pot contacta fundatia pentru a solicita organizarea lor.

O sansa la integrare in societate pentru tinerii seropozitivi


Conform unui raport al “Comisiei Nationale de lupta Anti-SIDA”, in Romania erau la finalul anului 2012 peste 7200 de tineri seropozitivi cu varste sub 30 de ani.

Proiecte precum “Atelierul Viitorului” le ofera acestora posibilitatea de a se integra in societate si de a-si asigura un venit, in conditiile in care boala lor este in continuare un motiv de discriminare.

O demonstreaza un studiu INSOMAR din anul 2009, care arata ca 45% din populatia Romaniei s-ar simti inconfortabil in preajma unei persoane diagnosticate cu HIV. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1201 persoane si are o eroare maxima admisa de 2,9%, garantata cu o probabilitate de 95%.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

2698

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Proiecte ONG | Antreprenoriat social | Inovatie sociala | Incluziune si diversitate | Marketing social | Marketing legat de o cauza

Iti recomandam si articolul:

Telekom: 2 aplicatii mobile pentru viitoarele si proaspetele mamici

Aplicatiile ofera, cu ajutorul tehnologiei, instrumente si sfaturi, de la prima luna de sarcina pana in primii ani de viata ai copilului.


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro