RSS LinkedIn

Sponsori


Orange - Profil CSR

   Enel Romania - Profil CSR

Toti partenerii Programului ResponsabilitateSociala.ro


Internshipuri platite pentru studenti si absolventi, oferite de eMAG

Internshipuri platite pentru studenti si absolventi, oferite de eMAG

Cei interesati isi pot trimite candidatura pana pe 7 iunie, urmand ca cei selectati sa efectueze practica in lunile iulie si august.

(21 mai 2015)

eMAG a anuntat lansarea unei noi editii a programului sau de practica platita, „eMAG Talent Internship”.

44 de studenti sau absolventi cu profil tehnic, economic sau umanist se pot alatura echipelor eMAG din Bucuresti, Craiova si Iasi, in perioada iulie-august 2015. Ulterior, cei mai buni vor avea sansa sa devina angajati ai companiei.

Cei interesati se pot inscrie pe site-ul eMAG, pana pe 7 iunie 2015.

Procesul de selectie


Pentru a se inscrie, cei interesati trebuie sa completeze un formular online, iar apoi sa raspunda la o serie de intrebari pe care le vor primi pe e-mail. Candidatii care trec testul vor fi chemati la un interviu la sediile eMAG, unde vor fi selectati finalistii.

Acestia se vor alatura unor experti in software development, infrastructura IT, content&knowledge management, business intelligence, contabilitate, recrutare, comunicare interna sau learning & development.

In Bucuresti, sunt disponibile 36 de posturi, in domeniile: IT, Platforms, Finance si HR. In Craiova si in Iasi, studentii vor putea lucra in cadrul centrelor de dezvoltare de software ale eMAG.

Motivatia companiei


Conform reprezentantilor companiei, dupa editia de anul trecut a programului, majoritatea studentilor au devenit angajati eMAG. Ionut Dobos este unul dintre acestia. Acum Developer eMAG, Ionut a explicat cum i-a folosit experienta internshipului.Ionut Dobos, Developer eMAG
 „In programul de Internship, programarea a capatat in sfarsit acea nuanta magica pe care ti-o imaginai atunci cand nu intelegeai cum poate cineva sa dea din taste si sa obtina ceva concret.

Un alt fost student care a ramas in companie este Radu. Puteti afla despre experienta lui in materialul video de mai jos:Succesul editiei trecute a determinat compania sa dubleze anul acesta numarul de posturi de practica. Astfel, le ofera studentilor oportunitati de formare si de angajare pe o piata saraca in locuri de munca.

Sesiune de lucru din timpul editiei de anul trecut
Sesiune de lucru din timpul editiei de anul trecut

In Uniunea Europeana, 5 milioane de tineri cu varste sub 25 de ani nu aveau un loc de munca in 2014. Conform Eurostat, rata somajului in randurile tinerilor era de aproape 22%, de mai bine de 2 ori mai mare decat cea a adultilor (9%).

Tot Comisia Europeana estimeaza ca in 2020 vom avea un deficit de peste 800.000 de specialisti IT&C. Asadar, organizarea de stagii de practica in domeniul IT&C se poate dovedi de un real folos, atat pentru companii, cat si pentru mediul economic.


Material realizat de Irina Breniuc, Redactor ResponsabilitateSociala.ro

3232

Ti-a placut articolul? Fii la curent cu ce publicam!


Aboneaza-te prin email sau da "Like" la Pagina de Facebook.


Citeste si alte articole din categorii similare:


Educatie

Iti recomandam si articolul:

Fundatia Orange a finantat o aplicatie care ii ajuta pe nevazatori sa calatoreasca cu Metroul

Aplicatia "Tandem Acces" a fost realizata de Asociatia Tandem in parteneriat cu Metrorex. Fundatia finantat proiectul cu 50.000 de Euro


Spune-ti si tu parerea!


Site-uri partenere
Comunicatedepresa.ro Radio Lynx Green Report StiriONG.ro